Citroën presenteert nieuwe C-Series modellen

0

Citroën introduceert nieuwe C-Series uitvoeringen van de C3, C3 Aircross en C5 Aircross. Het gaat hier om speciale, maar permanente actiemodellen die volgens de importeur extra aantrekkelijk zijn vanwege de royale standaarduitrusting, meer comfortvoorzieningen en onderscheidende kleuren en materialen. De Citroën C3, C3 Aircross en C5 Aircross C-Series zijn leverbaar in combinatie met alle bekende benzinemotoren.

De C-Series uitvoering is gepositioneerd tussen de uitrustingsniveaus Feel en Shine. De ‘C’ van de uitvoering staat volgens de importeur niet alleen voor de ‘C’ van Citroën, maar ook voor de ‘C’ van Comfort (dat zo typerend is voor het Franse merk). Daarnaast verwijst de ‘C’ naar de Engelse termen Connectivity, Calm en Character die refereren aan de eigenschappen van de C-Series.

“De C-Series werd halverwege 2020 geïntroduceerd voor de C3 Aircross en wordt erg gewaardeerd door onze klanten. Daarom hebben wij de C-Series uitgebreid naar andere modellen. In minder dan 2 jaar zijn wereldwijd bijna 39.000 exemplaren van de C-Series modellen verkocht. De nieuwe C-Series voor 2022 met het exclusieve Color Pack Anodised Bronze vormt een belangrijk onderdeel van ons productaanbod voor dit jaar”, zegt Pierre Monferrini, directeur ‘Citroën Range’. Het nieuwe Color Pack Anodised Bronze kenmerkt zich voor bronzen accenten. Die moeten zorgen voor meer elegantie en een dynamische uitstraling. Voor extra onderscheid zijn de C-Series modellen voorzien van een embleem in reliëf met de naam van de gelimiteerde serie.

Ook de C3 C-Series kan met bovengenoemd pakket worden besteld. De derde generatie van deze Citroën debuteerde in 2016 en heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen klanten voor zich gewonnen. In 2021 behoorde de C3 zelfs tot de 3 bestverkochte modellen in Frankrijk, Spanje, Italië, België, Portugal, Denemarken, Slowakije en Bulgarije. Volgens Citroën behoren de vele personalisatiemogelijkheden dit model geheel naar eigen smaak is samen te stellen, tot de succesfactoren. De nieuwe C3 C-Series is gebaseerd op de Feel uitvoering en is voorzien van accenten in Anodised Bronze: een diepe kleur die tempo en dynamiek uitstraalt. Het bronzen C-Series embleem is vlak onder de buitenspiegel aan de bestuurderszijde geplaatst. In het interieur is het dashboard gecoat in Alba Grey TEP (robuuste, met kunststof gecoate stof) met wit stiksel en satijn chromen omlijsting. De bekleding is van stof in Mica Grey. Ook standaard zijn 16 inch lichtmetalen Matrix velgen, extra getinte ramen achter en het Visibility Pack. Een 2-tone dak (Onyx Black of Opal White, afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur), stoelverwarming en Connect Nav zijn optioneel beschikbaar. De C3 C-Series is leverbaar vanaf 23.550 euro, waarmee het klantvoordeel volgens Citroën 1.240 euro bedraagt.

De C3 Aircross (foto) is ook een belangrijk model voor Citroën. Met bijna 77.000 verkochte exemplaren in 2021 nam hij 16 procent van de personenautoverkoop van het merk voor zijn rekening. Ook bij dit model worden de personalisatiemogelijkheden gewaardeerd: 25 procent van de klanten koos vorig jaar voor een 2-tone carrosserie en 20 procent ging voor een Pack Color. De vernieuwde C3 Aircross C-Series heeft een nog stoerder uiterlijk dankzij 16 inch lichtmetalen X Cross velgen en het nieuwe Pack Color Anodised Bronze met bronzen exterieuraccenten. De bronzen C-Series emblemen zijn bovenaan de voorportieren geplaatst. Het interieur is bekleed met stof in Mica Grey en het dashboard is uitgevoerd in Origami Grey TEP. Ook standaard zijn vloermatten voor- en achterin en alle voorzieningen van de Feel uitvoering. De C3 Aircross C-Series is leverbaar met keuze uit 5 carrosseriekleuren voor prijzen vanaf 29.980 euro. Het klantvoordeel bedraagt 600 euro.

“Het succes van de Citroën C5 Aircross werd ook in 2021 voortgezet, mede dankzij de aantrekkelijke Plug-in Hybride versie die door 45 procent van de klanten wordt gekozen”, zo schrijft Citroën in haar persbericht. Ook de nieuwe C5 Aircross C-Series is voorzien van het Pack Color Anodised Bronze en een bronzen C-Series embleem op het linker voorspatbord. De Advanced Comfort stoelen zijn uitgevoerd in Wild Black met een design dat refereert aan de Airbumps. De connectiviteit aan boord wordt verzorgd door het standaard My Citroën Drive navigatie met een 10 inch HD scherm, Android Auto, Apple CarPlay en My Citroën Assist. Tot slot zorgt het Blind Spot Monitoring System voor extra gemak en ontspanning tijdens het rijden. De Citroën C5 Aircross C-Series is leverbaar vanaf 40.890 euro. Klanten profiteren van 1.000 euro voordeel.

Reageren is niet mogelijk.