Nissan stopt met verbrandingsmotor in Europa

0

Nissan gaat geen nieuwe modellen met een verbrandingsmotor meer ontwikkelen voor de Europese markt. Al vanaf volgend jaar wil het Japanse merk bij ons uitsluitend nieuwe auto’s introduceren met een (deels) elektrische aandrijflijn.

Rond 2026 moet zeker driekwart van de in Europa verkochte nieuwe auto’s elektrisch zijn. Voor 4 jaar later ligt de lat bij 100 procent. Om die doelen te halen, zitten er voor de komende tijd 6 nieuwe elektrische modellen in de pijplijn.

“Nissan is op weg naar een elektrische toekomst en Europa leidt die route. We hebben een duidelijke richting uitgestippeld met ons toekomstplan ‘Ambition 2030’ en met onze nieuwe elektrische modellen zetten wij deze weg naar een duurzame toekomst voort”, zegt Guillaume Cartier, de eerste man van het Japanse automerk in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, India en Oceanië. “Gebruik makend van onze wereldwijde aanwezigheid en de partners binnen de alliantie is dit een mijlpaal moment voor Nissan in Europa”.

Naast de auto’s zelf werkt Nissan ook aan een samenhangend EV Energy Ecosysteem met projecten om de energiemanagement mogelijkheden van de batterijen te optimaliseren en uit te breiden. Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor EV36Zero dat gevestigd is bij de Nissan fabriek in het Engelse Sunderland. Nissan heeft al eerder laten doorschemeren geen modellen meer te willen ontwikkelen die aan de Euro 7 eisen voor verbrandingsmotoren voldoen. Dat is te kostbaar. Alleen in de Verenigde Staten, na Japan veruit de grootste afzetmarkt voor Nissan, worden nog op beperkte schaal nieuwe auto’s met een benzine- of dieselkrachtbron ontwikkeld.

Reageren is niet mogelijk.