Nissan X-Trail Hybrid komt nog dit jaar

0

De vierde generatie van de Nissan X-Trail zal verkrijgbaar zijn met de geëlektrificeerde e-Power aandrijflijn van de Qashqai. Hij zal met ‘Hybrid’ badge nog dit jaar in Europa worden gelanceerd.

Nissan heeft dus eindelijk de komst van de vierde generatie van de X-Trail naar Europa geformaliseerd. Maar wie zijn zinnen heeft gezet op de nieuwe editie, zal geduld moeten hebben. Pas komende zomer arriveert hij in onze showrooms. Dat is bijna 2 jaar na de lancering van zijn Amerikaanse tweelingbroer, de Rogue. Het oude continent is dan ook geen prioriteit voor deze nieuwe X-Trail, die voor het eerst zal worden gelanceerd in China (waar hij deze week zijn debuut maakt op de Shanghai Motor Show). Thuis, in Japan, gokt Nissan vooral op de Qashqai, waarvan over enkele weken de derde generatie te koop zal zijn.

NissanXtrailHybridChina3

Gebaseerd op het nieuwe CMF-C platform van de Renault – Nissan – Mitsubishi alliantie, zal de nieuwe X-Trail vanaf zijn Europese lancering beschikbaar zijn met de geëlektrificeerde e-Power aandrijflijn. Dit betekent dat een elektromotor voor de voortstuwing zorgt (de unit levert 190 pk in de Qashqai). Het thermische blok wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Hierdoor kan deze krachtbron altijd in zijn optimale toeren bereik worden gebruikt, om zo het brandstofverbruik en de emissies te verminderen. De X-Trail wordt standaard aangeboden met vierwielaandrijving.

NissanXtrailHybridChina4

Natuurlijk behoudt de X-Trail zijn belangrijkste voordeel ten opzichte van de Qashqai: zijn derde zitrij, waardoor hij tot 7 personen kan vervoeren. In vergelijking met de binnenkort afzwaaiende derde generatie is er sprake van strakkere en meer hoekige lijnen. Het front van de X-Trail heeft een grote V-vormige grille en een originele 2-trapslook voor wat betreft de verlichting. Het dashboard is vergelijkbaar met dat van de Qashqai, maar dan met een groter touchscreen.

NissanXtrailHybridChina2

 

 

Reageren is niet mogelijk.