Polestar brengt soundtrack uit

0

Polestar, het elektrische automerk van de Chinese Geely Groep, heeft samengewerkt met de Zweedse componist, muzikant en artiest Lisa Nordström om een unieke soundscape te creëren voor de wereldwijde retail locaties van het merk. De nieuwe soundtracks zijn ook te beluisteren via meer dan 50 verschillende streamingdiensten (waaronder Spotify, Apple Music en Amazon Music) en kunnen worden gestreamd via het infotainment systeem van de Polestar 2.

Het verkoopmodel van Polestar heeft een digitale focus waarbij de auto’s online worden verkocht. In de centraal gelegen Polestar Spaces (in stadscentra) en Polestar Destinations (buiten de stad) kunnen klanten en geïnteresseerden het merk en de auto’s live ervaren. Deze retail locaties zijn speciaal ontworpen om “de minimalistische en compromisloze designwaarden van Polestar te weerspiegelen”, zo staat in het persbericht. De nieuwe soundscape is specifiek samengesteld om die ervaring verder te verrijken.

PolestarSoundtrack

“Mensen ervaren dingen vaak met meer dan één zintuig. De soundscape van Polestar vat ons merk prachtig samen en vormt een belangrijke aanvulling, zowel in onze retail locaties als in onze auto’s”, zegt Rong Guan, de architect van het verkoopmodel van het automerk en verantwoordelijk voor het design van de Spaces en Destinations. Lisa Nordström (foto), die onlangs de Zweedse Guldbagge filmprijs 2022 won voor haar muziek in de film ‘Children of the Enemy’, heeft een muzikale portfolio die varieert van filmmuziek tot experimentele radio fonische composities, die ze opneemt in haar studio in Göteborg, Zweden. “Ik zie dit project als een partituur van een film. Ik heb eerst de thema’s geïdentificeerd om een optimale ervaring te creëren”, legt Nordström uit. “Voor mij was het belangrijk om in de omgeving te zijn en alles in me op te nemen. Na verschillende tracks te hebben getest, vond ik eindelijk een toon en geluid die goed voelden. En toen kwam de rest vanzelf!”

Het resultaat is een 9 uur durende soundtrack die is samengesteld uit ambient soundscapes, verdeeld in 4 tracks die de uren van de ochtend, middag en avond vertegenwoordigen, en zijn vernoemd naar de buitenkleuren van de Polestar 2: Void, Snow, Midnight en Moon.

Reageren is niet mogelijk.