Facelift voor Kia Soul

0

Kia heeft in Noord Amerika de vernieuwde Soul voorgesteld. De facelift kenmerkt zich niet alleen door uiterlijke wijzigingen, maar ook door een uitbreiding van de hoeveelheid standaard veiligheidsvoorzieningen.

De voorkant onderging de grootste veranderingen, vooral voor wat betreft de verlichting. De bovenste koplampen zijn groter, maar nog steeds verbonden door een balk, en de grote onderste lampen zijn zo goed als verdwenen.

KiaSoulFacelift3

De achterkant heeft enkele milde veranderingen ondergaan, waaronder de montage van nieuwe verlichting. Verder zijn er zijn nieuwe velgen en andere carrosseriekleur combinaties, zoals zwart met wit en zwart met blauw.

KiaSoulFacelift

In het interieur is niet veel veranderd, maar het grotere 10,25 inch infotainment scherm is voortaan standaard op alles uitvoeringen behalve de basis trim. Het X-Line-model, die een robuust ogende carrosserie afwerking had die bedoeld was om het model een offroad look te geven, is verdwenen. Of de Soul in Europa leverbaar wordt als GT-Line is nog niet duidelijk. In Noord Amerika staat dit uitrustingsniveau in ieder geval wel op het menu.

KiaSoulFacelift4

De eerder genoemde extra standaard veiligheidsvoorzieningen omvatten automatische noodremming met voetgangersdetectie, rijstrook centrering, automatische groot licht koplampen, waarschuwing voor verslappende aandacht van de bestuurder en waarschuwing voor inzittenden op de achterbank. Enkele andere noemenswaardige veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer automatische noodremming die objecten kan detecteren bij het afslaan op een kruispunt en waarschuwing voor dode hoeken en dwars verkeer achter de auto.

KiaSoulFacelift5

De vernieuwde Soul gaat in Noord Amerika deze zomer in de verkoop. De verwachting is dat de elektrische versie min of meer dezelfde cosmetische wijzigingen zal ondergaan. Wanneer de e-Soul in bijgepunte vorm in Europa arriveert, is nog niet duidelijk maar het zal vermoedelijk ergens rond de jaarwisseling zijn.

Reageren is niet mogelijk.