Maart was recordmaand voor MG in Europa

0

MG heeft afgelopen maand in Europa 12.378 auto’s verkocht; een nieuw record volgens het bedrijf. De afzet groeide met 142 procent ten opzichte van maart 2021, toen het merk 5.109 auto’s afleverde.

Ook de kwartaalcijfers laten een aanzienlijke verkoopgroei zien, zo meldt MG. In de eerste 3 maanden van 2022 verkocht het merk dat zijn Britse paspoort heeft ingeruild voor een Chinees exemplaar 22.135 auto’s. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2021 ging het om 8.580 stuks. Xinyu Liu, de nieuwe CEO van MG Motor Europe, zegt over het behaalde verkoopresultaat: “Dit is een geweldige prestatie voor een merk dat slechts 2,5 jaar geleden zijn comeback maakte op het vasteland van Europa. We verwachten deze verkoopgroei door te trekken met nieuwe modellen, waaronder de nieuwe 5 EV: ’s werelds eerste volledig elektrische stationwagen”.

De modellen van MG zijn nu leverbaar in 16 Europese landen. Dit jaar breidt het merk zijn activiteiten verder uit naar Oost- en Centraal-Europa. In Nederland vlot het dit jaar tot op heden iets minder voorspoedig. Er zijn in de eerste 3 maanden van 2022 door MG 250 auto’s verkocht. Dat betekent een plus van 25 procent ten opzichte van het in 2021 in dezelfde periode behaalde resultaat. MG wist met haar marktaandeel relatief gezien nog wat sterker te groeien, want Nederland kocht juist iets minder auto’s in bovengenoemde periode. Er is dus sprake van groei tegen de verdrukking in en dat is natuurlijk een knappe prestatie.

Hoog rekenen laat zien dat MG voor heel het jaar op koers ligt om de 1.300 registraties aan te tikken. In 2021 werden er in ons land 1.060 auto’s door MG verkocht. Het jaar daarvoor ging het nog om 2.180 exemplaren. Dat droomresultaat was te danken aan de populariteit van de ZS EV: een volledig elektrische, betaalbare en handzame SUV. Dit jaar is de MG 5 Electric aan het aanbod toegevoegd, zoals Xinyu Liu terecht aangaf de eerste volledig elektrische stationwagon van de wereld. Met dat unieke aanbod hoopt MG het succes van de ZS EV te kunnen herhalen. Autointernationaal denkt evenwel dat dit niet gaat lukken omdat een stationwagon nou eenmaal minder ‘sexy’ is dan een SUV.

Vorig jaar voegde MG een nieuw topmodel aan haar gamma toe, de Marvel R. Daarvan zijn tot op heden 40 stuks verkocht in Nederland, waarvan 23 exemplaren in de eerste 3 maanden van 2022. Dat resultaat valt wat tegen en kan waarschijnlijk worden verklaard door het feit dat MG met de Marvel R in dezelfde vijver vist als waar een instituut als Volkswagen actief is met de ID.4.

Reageren is niet mogelijk.