Visionaire Hyundai topman valt in de prijzen

0

Euisun Chung, executive chairman van de Hyundai Motor Groep, is door het tijdschrift Newsweek uitgeroepen tot ‘Visionary of the Year’. De huldiging is ook te danken aan het feit dat dochter Kia de afgelopen jaren een indrukwekkende (groei)ontwikkeling heeft doorgemaakt.

De verkiezing van Euisun Chung vond plaats tijdens de zogeheten World’s Greatest Auto Disruptors competitie; een wedstrijd die is voortgekomen uit America’s 50 Greatest Disruptors, een lijst van visionairs, innovators en pioniers die het tijdschrift Newsweek in 2021 lanceerde.

Met de onderscheiding wordt een hooggeplaatste manager uit de auto-industrie die technologieën gebruikt om een diepgaande en positieve impact op het leven van mensen te bewerkstelligen in het zonnetje gezet. De Visionary of the Year prijs brengt een leider in beeld die cruciale actie onderneemt om de toekomst van de auto-industrie vorm te geven, nu en in de komende 30 jaar.

EuisunChungNewsweek

Newsweek gaf de bokaal aan Euisun Chung voor zijn cruciale rol in de opkomst van Hyundai en Kia in de wereldwijde auto-industrie. “De toonaangevende autofabrikanten van vandaag verleggen de grenzen op een manier die ons in beweging houdt en tot de verbeelding spreekt”, zegt hoofdredacteur Nancy Cooper van Newsweek. De spelers op deze lijst verdienden erkenning, zowel voor het stimuleren van de industrie als voor hun leiderschap bij het aanpakken van de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt.

“Ik heb altijd geloofd dat auto’s een manier zijn om mensen met elkaar in contact te brengen”, zegt Euisun Chung. Het zit in de menselijke natuur om te verkennen, ideeën te ontwikkelen en vooruitgang te boeken. Mobiliteit brengt mensen samen in de ware zin van het woord. “En als we samenwerken, kunnen mensen buitengewone dingen bereiken”.

Onder leiding van Euisun Chung versnelt de Hyundai Motor Groep de acceptatie van robotica en AAM technologieën en onderzoekt het hun rol in de toekomstige ontwikkeling van slimme steden. Chung is ook verantwoordelijk voor de transformatie van de Hyundai Motor Groep naar een leverancier van mobiliteitsoplossingen voor mensen. Het bedrijf heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van elektrificatie met de introductie van de toekomstgerichte en meermaals bekroonde elektrische modellen, te weten de Hyundai Ioniq 5 en de Kia EV6. Beiden maken gebruik van het E-GMP platform dat speciaal is ontwikkeld voor batterij elektrische voertuigen.

Reageren is niet mogelijk.