Audi gaat Apple Music in groot aantal modellen integreren

0

Direct toegang tot ruim 90 miljoen nummers, 30.000 speciaal samengestelde afspeellijsten en Apple Music Radio: Audi gaat Apple Music, een premium abonneeservice voor muziek streaming, rechtstreeks in een groot aantal modellen integreren.

Door het infotainment systeem van de auto uit te breiden met Apple Music, kunnen gebruikers hun account binnenkort rechtstreeks en intuïtief gebruiken vanuit het Multi Media Interface (MMI) scherm met behulp van de internetverbinding in de auto. Dankzij de Apple Music integratie hebben gebruikers vanuit het Audi infotainmentsysteem rechtstreeks toegang tot hun persoonlijke Apple Music account, zonder tussenkomst van bluetooth of USB.

AudiAppleMusic

Na het koppelen van een actief abonnement met de auto hebben Apple Music abonnees toegang tot het volledige aanbod van Apple Music. Waaronder 90 miljoen nummers en tienduizenden playlists, allemaal zonder advertenties. De Apple Music integratie wordt opgenomen in bijna alle Audi modellen die in Europa, Noord-Amerika en Japan verkocht worden. Via een automatische over-the-air-update is de integratie eenvoudig ook beschikbaar voor bestaande Audi’s.

Als gevolg van de integratie van Apple Music wordt een Audi voortaan niet alleen geschikt voor streaming entertainment, maar ook een ‘concertzaal op wielen’ dankzij de geavanceerde audiosystemen die het Duitse automerk levert. Audi creëert voor elk model een akoestische beleving op maat en digitale signaalverwerking zorgt voor een uitgebalanceerde sound voor alle inzittenden. De signalen van de luidsprekers kunnen bijvoorbeeld met een individuele ‘tijdsverschuiving’ worden aangestuurd om zo de luisteraar gelijktijdig te bereiken.

Sounddesign gaat nog verder om de ultieme akoestische ervaring te creëren. Hier passen de sound ontwikkelaars van Audi de frequentierespons aan om het typische Audi geluid te creëren. De autofabrikant werkt in dit verband al jaren samen met Bang & Olufsen, wat heeft geresulteerd in de ontwikkeling van uitzonderlijke audiosystemen. Een voorbeeld is het B&O Premium Sound System met 3D sound in de e-Tron GT. Hier leveren 16 speakers, waaronder 3D speakers, een midden speaker en een subwoofer een indrukwekkende audiobeleving.

Reageren is niet mogelijk.