Honda plaagt met de nieuwe CR-V

0

Binnenkort wordt de nieuwe generatie Honda CR-V officieel onthuld in de Verenigde Staten. Om Amerikanen op het puntje van hun stoel te doen laten zitten, komt de Japanse autofabrikant nu alvast met een serie plaagfoto’s.

Daarop is te zien dat de nieuwe CR-V slanke koplampen krijgt, een grote 6-hoekige grille. Daarmee is zijn design duidelijk geïnspireerd op de kleinere HR-V. Voor beide Honda modellen geldt dat er minder chroom aanwezig is. De HR-V knapte daar niet echt van op (die oogt in het wit nogal als een rijdende stoelkast), maar de CR-V misstaat de ingetogenheid beslist niet, al dragen daar ook de diverse donkere accenten aan bij.

HondaCRVplaagafbeelding2

Aan de achterzijde doet de nieuwe CR-V vooral aan de V90 van Volvo denken, al had ook de vorige editie van de Honda al verticaal geplaatste lichtunits. Bij de nieuwe generatie zijn de lampclusters voorzien van led techniek. Honda heeft dit keer de zijspiegels op de deurpanelen gemonteerd.

HondaCRVplaagafbeelding3

Bij ons zal de CR-V, zoals nu vrijwel alle Honda’s geëlektrificeerd zijn, alleen als hybride leverbaar zijn. De aandrijflijn wordt niet rechtstreeks overgenomen van de vorige editie, maar zou meer geavanceerd zijn voor een sportievere rijervaring en meer mogelijkheden. Ik ben benieuwd wat dat inhoudt. Vermoedelijk gaat het om een hoger vermogen, namelijk circa 240 pk. De stekker hybride versie met vierwielaandrijving belooft nog sterker te worden.

HondaCRVplaagafbeelding4

Voor het interieurontwerp, en een antwoord op de vraag of de nieuwe CR-V een 7-zitsconfiguratie zal bieden, zullen we langer moeten wachten. Op de details hoeven we niet lang te wachten. Honda zegt dat de nieuwe CR-V deze zomer zal worden onthuld. En als modeljaar 2023 auto zou hij niet al te lang daarna de Noord Amerikaanse dealers moeten arriveren. Europa is echter pas begin 2023 aan de beurt. Waarschijnlijk zal de nieuwe CR-V prijstechnisch wat hoger in de markt gezet worden. Het gat met de HR-V zal dan worden opgevuld door de ZR-V.

 

 

Reageren is niet mogelijk.