Prijs vergelijking Polestar 2 BST Edition 270

0

Als je vroeger een snelle Volvo wilde hebben, moest je bij Polestar zijn voor een tuning kuur. Nu is die prestatieverbeteraar gepromoveerd tot een zelfstandig automerk. Daarbij ligt de focus op (deels) elektrische auto’s.

Dat het woordje ‘deels’ in bovenstaande zin tussen aanhalingstekens in de zin is opgenomen, komt doordat het debuutmodel Polestar 1, inmiddels uitverkocht, een stekker hybrode was. Vanaf de ‘2’ gooit het jonge automerk het over de volledig elektrische boeg. Daarvan zit een Dual Motor uitvoering in het reguliere assortiment die met 476 pk / 660 Nm bepaald geen doetje is. Op basis van deze variant, voorzien van het Performance Pack, komt Polestar nu met de nóg sportievere 2 BST Edition 270.

Polestar2BSTedition270Prijs3

Door een software update van de 2 elektromotoren (op elke as zit een exemplaar) is het koppel gestegen tot 680 Nm is. Het vermogen nam toe van 408 pk tot 476 pk. De Long Range 78 kWh accu bleef ongewijzigd. Het hogere systeemvermogen plus motorkoppel zorgt er samen met een iets aangescherpte gaspedaal respons voor dat de sprint van 0 naar 100 km/u slechts 4,4 tellen duurt in plaats van 4,7 seconden.

Polestar2BSTedition270Prijs4

De echte verschillen bevinden zich aan de onderkant van de Polestar 2. De BST Edition 270 heeft een met 25 mm verlaagd onderstel, 2-voudig verstelbare Öhlins dempers, een veerpoot brug vóór en 20 procent stijvere veren. De matzwarte 21 inch lichtmetalen velgen zijn geïnspireerd op de exemplaren van de Polestar 1. De 245/35R21 Pirelli P Zero banden zijn specifiek voor deze auto ontwikkeld. Het Brembo remsysteem met 4 zuigers is gelijk aan dat van de standaard Dual versie van de Polestar 2 met Performance Pack. Verder heeft de BST Edition 270 dikkere bumpers in carrosseriekleur. De carrosserie kan optioneel worden voorzien van stickers.

Polestar2BSTedition270Prijs2

Feitelijk is de BST Edition 270 de productieversie van een speciale snelle ‘one-off’ versie van de Polestar 2 die in 2021 op het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed werd gepresenteerd en die daar tevens een run deed op de heuvel (zie ook hoofdfoto). De directie van het automerk wilde toen geen antwoord geven op de vraag of er een productieversie van die zogeheten ‘Experiment Polestar 2’ gepland was, maar dat blijkt dus wel het geval te zijn: die auto zie je hier. “De lovende reacties op de onthulling van de speciale Polestar 2 in 2021 maakten duidelijk dat wij met een productieversie moesten komen”, aldus Thomas Ingenlath, de CEO van Polestar.

Polestar2BSTedition270Prijs5

Je kunt de 2 BST Edition 270 (de letters ‘BST’ staan voor ‘beast’, ofwel beest) gewoon bestellen bij Polestar. Dat kan in de kleuren Thunder of Snow. Deze speciale versie heeft  bumpers en dorpels die in carrosseriekleur zijn gespoten. Dat is niet het geval bij de reguliere Polestar 2. Verder komt de gouden tint, die je krijgt als je het Performance Pack aanvinkt bij een reguliere variant, ook terug. Denk daarbij aan de remklauwen, dempers, ventieldoppen en gordels.

Polestar Audi BMW
2 e-Tron Sportback
i4
78 kWh BST Edition 270 55 Quattro S Edition 95 kWh M50 84 kWh
79.900 euro 81.800 euro 73.430 euro
Ford Kia Tesla
Mustang Mach E EV6 Model 3
98 kWh AWD GT 77 kWh AWD Performance 81 kWh Performance AWD
78.890 euro 65.395 euro 66.995 euro

Heb jij wel trek in deze Polestar? Dan moet je er wel snel bij zijn, want er worden (later dit jaar) slechts 270 stuks van de auto gemaakt. Die worden verdeeld over de Europese en Amerikaanse markt. Nederland kan rekenen op 15 stuks. Exclusiviteit is dus verzekerd bij de gelimiteerde Polestar 2 BST Edition 270, ook omdat de prijs een stevige 79.900 euro bedraagt … Hij komt in het vierde kwartaal naar ons land. Haast is zoals gezegd geboden voor wie interesse heeft, maar tegelijkertijd geldt voor hen het dringende advies er nog eens een nachtje over te slapen. Een gewone Polestar 2 Dual Motor met Performance Pack is namelijk liefst ruim 20.000 euro goedkoper …

Polestar2BSTedition270Prijs6

Reageren is niet mogelijk.