België repareert koopkracht met lagere maximumsnelheid

0

Een Belgische expertgroep op het gebied van koopkracht heeft een eerste rapport afgeleverd aan de federale regering van het land. De economen willen de inflatiecrisis vooral bestrijden door in te zetten op bescherming van de meest kwetsbaren en door de groene transitie te versnellen. Zo willen ze onder meer de maximumsnelheid op snelwegen verlagen.

De kern van de federale regering heeft zich woensdagmiddag 2 uur lang gebogen over een eerste rapport van de expertgroep. Die bestaat vooral uit economen. De groep moet maatregelen voorstellen om de nefaste gevolgen van de torenhoge inflatie op te vangen. Pierre Wunsch, gouverneur van de Nationale Bank en voorzitter van het expertcomité, kwam het rapport gisteren toelichten.

De expertgroep stelt de Belgische regering voor om diverse concrete maatregelen verder uit te werken, waaronder strengere snelheidslimieten op snelwegen en een versnelde afbouw van subsidies voor auto’s van de zaak.

 

Reageren is niet mogelijk.