Mini Cabrio vanaf 2025 ook elektrisch

0

De BMW Groep heeft het licht op groen gezet voor een nieuwe editie van de Mini Cabrio. Die wordt ook leverbaar met een elektrische aandrijflijn.

Nu al naar de Mini dealer rennen om een exemplaar van de emissievrije Mini Cabrio te bestellen heeft niet zoveel zin want klanten zullen geduld moeten hebben tot de volgende generatie klaar is. Die wordt op dit moment uitvoerig getest. Als eerste carrosserievariant brengt Mini een hatchback op de markt. Die zal eind volgend jaar worden voorgesteld. Voor nieuwe Cabrio is het wachten tot 2025.

Mini wil tegen 2030 volledig elektrisch zijn dus het is logisch dat ook de Cabrio daarvoor zijn verbrandingsmotor moet inleveren. Tenminste als die door wil naar de volgende ronde. De nieuwe Mini Cabrio wordt in eerste instantie ook leverbaar met verbrandingsmotoren maar die zullen uiterlijk in 2030 worden gesaneerd.

“De Mini Cabrio heeft een grote en bijzonder trouwe schare fans. Dit blijkt ook uit de grote vraag naar het nieuwste model dat zojuist is bijgewerkt. We zijn dan ook vast overtuigd van het succes van dit voertuigconcept voor de toekomst”, aldus Bernd Körber, de merkchef van Mini. Hij zegt dat de ontwikkeling van de opvolger van de huidige Cabrio “a done deal” is, al betekent dit dus niet dat de auto al klaar is om gelanceerd te worden.

De Britse autofabrikant zegt dat de Cabrio vooral populair is in Duitsland, gevolgd door de Amerikaanse markt en Groot-Brittannië. Körber is er namens Mini van overtuigd dat de aankondiging van een vervanger voor het huidige model “een sensatie moet veroorzaken”. “Vorig jaar koos bijna 20 procent van de Mini klanten in Duitsland ervoor om al met een neergeklapt dak plezier achter het stuur te hebben”, aldus Körber. “Dit laat zien hoe enthousiast de Mini gemeenschap is over een auto als deze”.

Reageren is niet mogelijk.