Opel stapt in 2018 uit de verbrandingsmotor business

0

Opel is van plan om tegen 2028 te stoppen met de productie van auto’s met verbrandingsmotoren. In een gesprek met Duitse media bevestigde Carlos Tavares, de baas van moederbedrijf Stellantis, deze datum, waardoor het Duitse merk 2 jaar vóór op de plannen van de hele autogroep gaat lopen. Deze voorzien in een exit uit de verbrandingsmotor business in Europa vanaf 2030.

De Stellantis Groep omvat naast Opel de Franse merken Peugeot, Citroen en DS en de Fiat Groep met onder meer Fiat, Alfa en Jeep. In het interview spreekt Tavares zijn tevredenheid uit over de ontwikkeling bij Opel en zei dat het automerk wilde “bevorderen en beschermen”. Het maakte onder de vleugels van General Motors 20 jaar verlies, maar nu verdient het weer geld.

Tegelijkertijd klaagde Tavares dat de productiekwaliteit in de Duitse fabrieken verbeterd moest worden. “In sommige andere Europese en Chinese fabrieken is de productiekwaliteit bijvoorbeeld beter”, aldus de topman van Tavares. Hier is dus nog wat werk aan de winkel. Tavares snijdt met zijn kritiek een belangrijk punt aan omdat in de Duitse Opel fabriek in Rüsselsheim ook de DS 4 van de band rolt. Dat model wordt duidelijk gepositioneerd als premium product. 

 

Reageren is niet mogelijk.