Prijs vergelijking Jeep Grand Cherokee 4xe

0

De prijzen van de nieuwe Jeep Grand Cherokee zijn bekend. De vijfde generatie van de grote 5-zits SUV beschikt altijd over ‘4xe’ plug-in hybride techniek en wordt leverbaar vanaf 85.400 euro.

Met de komst van de Grand Cherokee 4xe is de volledige Europese line-up geëlektrificeerd en verstevigt Jeep naar eigen zeggen haar positie om het groenste SUV merk ter wereld te worden.

JeepGrandCherokee4xePrijs2

De plug-in hybride techniek omvat een 2,0 liter turbobenzine 4 cilinder, een krachtige elektromotor en een 17,3 kWh accu. Het gecombineerde vermogen bedraagt 375 pk. Het maximumkoppel komt uit op een stevige 637 Nm bij 3.000 toeren. Jeep belooft in de stad een elektrische actieradius tot 51 kilometer (WLTP). Hoe groot het rij bereik is wanneer er ook buiten de bebouwde kom en/of op de snelweg wordt gereden, meldt Jeep niet. Nogal flauw. Maar reken op hooguit 40 kilometer.

JeepGrandCherokee4xePrijs3

Jeep levert de nieuwe Grand Cherokee 4xe in 4 uitvoeringen: Limited, Overland, Summit Reserve en Trailhawk. Zij hebben allemaal een geremd trekgewicht van 2.215 kg. de nieuwe Grand Cherokee 4xe is per direct te bestellen en wordt einde van het jaar bij de Nederlandse Jeep dealers in de showroom verwacht.

JeepGrandCherokee4xePrijs8

De in de inleiding genoemde startprijs van de Grand Cherokee 4xe (85.400 euro) geldt voor de Limited uitvoering. Die beschikt over 20 inch lichtmetalen velgen en is onder meer uitgerust met volledige ledverlichting. Extra veiligheid wordt gewaarborgd door onder andere Forward Collision Warning Plus (Full Speed) en Drowsy Driver Detection (vermoeidheidsdetectie). Het Selec-terrain systeem zorgt voor optimale tractie op de openbare weg en wanneer de bestuurder offroad gaat. Het interieur omvat verwarmbare en geventileerde voorstoelen, evenals een infotainment systeem met 10,1-inch display met navigatie en de internet online services van Uconnect.

JeepGrandCherokee4xePrijs5

Als Overland biedt de Grand Cherokee 4xe volgens de importeur eersteklas comfort in combinatie met authentieke Jeep capaciteiten. De gepolijste 20 inch velgen, dubbele verchroomde uitlaat sierstukken en in carrosseriekleur uitgevoerde stootlijsten zorgen voor een elegante en tegelijkertijd avontuurlijke uitstraling. In het interieur heerst een extra ruimtelijke sfeer dankzij het 2-delige panoramische schuif/kantel dak. De meerkleurige sfeerverlichting en de nappa lederen stoelbekleding zorgen op hun beurt voor een extra luxe aankleding. De prijs bedraagt 92.900 euro.

JeepGrandCherokee4xePrijs4

De Summit Reserve is de topversie in de line-up van de Grand Cherokee 4xe. Deze uitvoering staat op gepolijste 21 inch wielen en biedt zijn inzittenden volgens Jeep ongeëvenaard comfort. Tot de zeer complete en luxe uitrusting behoren onder andere geventileerde stoelen met lederen Palermo bekleding, interieuraccenten van echt walnoot hout, McIntosh High Performance Audio met 19 luidsprekers en een extra infotainment display van 10 inch voor de voorpassagier. Tevens zijn beide voorstoelen 12-voudig elektrisch verstelbaar. De uitvoering Summit Reserve is onder meer te herkennen aan de speciale badge en platina chroom exterieuraccenten. De prijs is 101.400 euro.

Jeep Audi Ford Jaguar
Grand Cherokee Q7 Explorer F-Pace
4xe Limited 55 TFSI e Quattro PHEV ST-Line P400e S
85.400 euro 86.674 euro 85.605 euro 85.654 euro
Jeep BMW Mercedes-Benz Volvo
Grand Cherokee X5 GLE XC90
4xe Overland xDrive45e M Sport
350e 4Matic Recharge T8 Plus
92.900 euro 92.009 euro 90.092 euro 91.995 euro
Jeep Land Rover Lexus Porsche
Grand Cherokee Range Rover Sport RX Cayenne
4xe Summit P440e S 450h+ President E-Hybrid
101.400 euro 104.548 euro ± 100.000 euro 106.900 euro

De Trailhawk uitvoering is standaard uitgerust met eersteklas offroad systemen en -functies waarmee de terreinvaardigheid van de Grand Cherokee 4xe Plug-in Hybrid volgens Jeep naar een nog hoger niveau wordt getild. De 18 inch wielen met ‘all terrain’ banden vormen de basis voor het Quadra-Drive II-systeem, in combinatie met een elektronisch sper differentieel achter en een offroad camera. Het interieur is zowel comfortabel als functioneel met lederen/suède stoelbekleding, type ‘Capri’. De Trailhawk is verder te herkennen aan zijn zwarte dak en glanzend zwarte exterieuraccenten, waaronder de dakrails. De Trailhawk uitvoering kost 90.400 euro.

JeepGrandCherokee4xePrijs6

De nieuwe plug-in hybride Grand Cherokee 4xe biedt volgens Jeep alle 4×4 mogelijkheden die het Amerikaanse merk legendarisch hebben gemaakt, waaronder Quadra-Drive II 4×4-aandrijving, Quadra-Lift luchtvering en Selec-Terrain tractiemanagementsysteem met keuze uit 5 modi: Auto, Snow, Sand/Mud, Rock en Sport.

JeepGrandCherokee4xePrijs7

Reageren is niet mogelijk.