Zand in plaats van sneeuw: Autosalon van Genève verhuist naar Qatar

0

De Autosalon van Genève vindt volgend jaar plaats in Doha (Qatar). Oorspronkelijk zouden er 2 shows plaatsvinden, maar de reguliere editie van de iconische tentoonstelling in Genève is afgelast.

De afgelopen 3 jaar (2020, 2021 en maart 2022) vond de autosalon niet plaats als gevolg van de corona pandemie. De organisatie wilde in 2023 een comeback maken met een dubbel evenement: een show in februari in Genève en een tweede tentoonstelling in november in Doha. De organisatie meldt nu de risico’s voor een show in Genève te groot te vinden. “De economische en geopolitieke situatie is te onzeker en daarbij komt het risico op een nieuwe pandemie. Daardoor konden we niet anders dan dit besluit nemen”, aldus de organisatie in een statement. Deze argumentatie roept direct vragen op want is er er een verband tussen “De economische en geopolitieke situatie” en een autoshow in Genève? Zo ja, dan hoort Autointernationaal.nl die graag. En is er in Doha minder kans op een pandemie? Ook daarvoor is voor zover Autointernationaal.nl weet geen bewijs. Hooguit zou je kunnen stellen dat de autoriteiten in Qatar minder streng zijn met betrekking tot een eventuele afgelasting. Of de organisatie zich heeft verkeken op het op poten zetten van niet één, maar twee edities van de autobeurs, is niet bekend, maar lijkt niet onwaarschijnlijk.

De Doha editie moet om het jaar gaan plaatsvinden. Die autotentoonstelling heeft trouwens de potsierlijke naam “Geneva International Motor Show Qatar” en “Autosalon van Genève Qatar” gekregen.

Over de 2024 editie van de salon in Genève doet de organisatie nog geen uitspraken. Autointernationaal.nl sluit niet uit dat die alleen doorgaat als er voldoende diep in de buidel tastende standhouders te vinden zijn. Dat is schijnbaar in Qatar minder een probleem. Waarmee bewezen wordt dat het grote geld regeert. Jammer, maar misschien zit de wereld wel zo in elkaar.

Reageren is niet mogelijk.