Mercedes-Benz participeert in grote Hongaarse accufabriek

0

De Duitse autoproducent Mercedes-Benz doet mee aan de bouw van een grote fabriek in Hongarije voor accu’s. Die zijn bestemd voor elektrische auto’s. De fabriek wordt gebouwd door het Chinese Contemporary Amperex Technology (CATL). Er is een investering mee gemoeid van 7,3 miljard euro.

De fabriek komt te staan bij de oostelijk gelegen stad Debrecen en zal batterijen gaan leveren aan de fabriek van Mercedes-Benz in Hongarije. CATL krijgt ook BMW, Volkswagen en Stellantis (het moederconcern van merken als Fiat, Opel, Citroën en Peugeot) als klant.

Het is de grootste buitenlandse investering in Hongarije ooit. De batterijfabriek gaat draaien op duurzame energie en moet werk gaan bieden aan 9.000 mesen. Wanneer de productie gaat beginnen, is nog niet bekend. Het moet de grootste fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s van Europa gaan worden.

CATL levert ook batterijen aan Tesla. Het Chinese bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van accu’s voor elektrisch aangedreven auto’s. CATL had tot vorige week ook concrete plannen voor de bouw van een accufabriek in de Verenigde Staten, maar dat voornemen is door het bedrijf op de lange termijn geschoven na het omstreden bezoek van de Amerikaanse politica Nancy Pelosi aan Taiwan.

Reageren is niet mogelijk.