Bijna 3 mille korting op elektrische Opel Corsa en Mokka

0

Opel heeft een bijzonder slechte verkoopmaand op de thuismarkt achter de rug en ook in Groot-Brittannië, waar zustermerk Vauxhall haar basis heeft, gaan de zaken niet bepaald denderend. Ook in Nederland verloor het merk met het bliksemlogo fors marktaandeel in september. Tijd voor actie dus en dat doet Opel door nu een korting van 2.950 euro op de elektrische versie van de Corsa en Mokka te geven.

Bovenstaand bedrag is identiek op wat de Nederlandse overheid volgend jaar aan subsidie gaat geven op de aanschaf van een nieuwe (niet al te dure) elektrische auto. Dus Opel adverteert nu met de tekst “waarom wachten?” als je nu al dit voordeel kunt halen. Er zit echter wel een addertje onder het gras: de 2.950 euro geldt alleen voor exemplaren van de Corsa-e en Mokka-e met de ‘oude’ elektrische aandrijflijn. Kopers die er op gokken volgend jaar in aanmerking te komen voor de overheidssubsidie zijn dus niet duurder uit (tenzij Opel een prijsverhoging doorvoert), maar krijgen wel een Corsa-e of Mokka-e met een 20 pk sterkere elektromotor (156 pk in plaats van 136 pk) en een grotere accu waarmee een rijbereik van 400 kilometer gerealiseerd zou moeten kunnen worden.

Heb jij geen behoefte aan een actieradius van 400 kilometer en ben je met 359 kilometer ook tevreden, evenals met 136 pk, dan kan er nu flink worden geprofiteerd. Na aftrek van de korting van 2.950 euro kost de elektrische Corsa namelijk nog maar 31.049 euro. Met de elektrische Mokka, die een WLTP rijbereik heeft van 338 km, kan tijdelijk al voor 35.549 euro worden weggereden.

Reageren is niet mogelijk.