Verkoop elektrische auto’s: Volkswagen pakt in oktober koppositie

0

De Volkswagen Groep was in oktober met afstand marktleider in het segment voor elektrisch auto’s in Europa. Dat blijkt uit gegevens van dataleverancier Jato Dynamics op basis van informatie uit 27 markten. Volkswagen onttroond daarmee Tesla, dat in september dankzij de Model Y de verkoopstatistieken aanvoerde.

Afgelopen maand waren de Volkswagen modellen ID.3 plus ID.4 en de Fiat 500e de populairste elektrische auto’s in Europa. Overall bleef de Peugeot 208 de Volkswagen Golf nipt voor. Volgens Jato is het marktleider schap van Volkswagen in het segment voor elektrische auto’s te danken aan het feit dat de uitleveringen weer op gang komen.

Europa102022elektrisch

Jato meldt ook dat MG met 12.000 registraties een recordmaand kende. Volgens Jato is dit resultaat “het bewijs” dat Chinese autofabrikanten een kans van slagen hebben op de Europese automarkt, mits zij met betaalbare modellen komen.

Reageren is niet mogelijk.