Volkswagen introduceert Pro Business uitvoering van ID.4 en ID.5

0

Volkswagen verspeelde vorig jaar haar marktleiderschap in Nederland aan Kia. De voorsprong van deze Koreaanse concurrent in de verkoopstatistieken was op 31 december zó groot dat het nog maar afwachten is of de Duitsers het dit jaar zal lukken om de troon terug te veroveren. Volkswagen zal zijn handen namelijk ook vol hebben aan het verdedigen van de tweede positie. Die lag op 31 december namelijk binnen handbereik van Toyota.

Een goed begin is het halve werk dus daarom start Volkswagen dit jaar met actie. En wel door het gamma van de ID.4 en ID.5 uit te breiden met de nieuwe Pro Business uitvoering. In deze vorm combineren de elektrisch aangedreven cross-overs volgens de importeur stijlvolle looks met een complete standaarduitrusting waarbij sprake zou zijn van een aantrekkelijke meerprijs en een klantvoordeel dat kan oplopen tot liefst 2.900 euro.

VolkswagenID4ID5ProBusiness4

De ID.4 en de ID.5 zijn in Pro Business vorm standaard voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen en led koplampen. Het Exterieur Style pakket dat deel uitmaakt van de actieaanbieding omvat een zwart dak en zilverkleurige accenten (daklijsten, bumpers en diffusor). Ook van de partij zij Discover Pro navigatie (inclusief een 10 inch groot touchscreen), een draadloze oplaadmogelijkheid voor een smartphone, automatische airconditioning met 2 temperatuurzones, verwarming van de voorstoelen, een multifunctioneel met leder beklede stuur (met verwarming), diefstalalarm, een achteruitrijcamera (Rear View), Park Assist Plus en Keyless Acces.

VolkswagenID4ID5ProBusiness11

De ID.4 en ID.5 Pro Business worden standaard geleverd met het 77 kWh accupakket. Dat is te combineren met een 174 pk of een 204 pk sterke elektromotor. Afhankelijk van de gekozen combinatie bedraagt de actieradius maximaal 533 kilometer. Het opladen van het accupakket van 5 procent naar 80 procent van de maximale capaciteit duurt bij een 135 kW laadpunt zo’n 38 minuten.

VolkswagenID4ID5ProBusiness10

De ID.4 Pro Business met 174 pk sterke elektromotor is leverbaar vanaf 51.990 euro. Als ID.5 is het tarief 53.990 euro. Het klantvoordeel loopt op tot 2.900 euro voor de ID.4 en tot 2.700 euro voor de ID.5. Beide Volkswagen modellen worden standaard geleverd met 7 jaar onderhoud van de accu waarop 8 jaar garantie (óf 160.000km) wordt gegeven. Ook wordt er een gratis 24 uurs mobiliteitsservice aangeboden, net als op alle Volkswagen modellen.

VolkswagenID4ID5ProBusiness5

Reageren is niet mogelijk.