Audi wil ook in de VS elektrische auto’s gaan bouwen

0

Audi wil ook in Noord Amerika elektrische auto’s gaan bouwen. De Volkswagen dochter heeft nog geen fabriek in de Verenigde Staten, maar met de nieuwe subsidies van de regering Biden “is de bouw van een Amerikaanse fabriek voor elektrische auto’s natuurlijk erg aantrekkelijk geworden”, aldus topman Markus Duesmann.

“Beslissingen zijn er nog niet genomen, maar het Volkswagen concern zal in de toekomst waarschijnlijk meer auto’s voor de Amerikaanse markt lokaal gaan bouwen”, aldus Duesmann. Een eigen Audi fabriek of een gedeelde vestiging met Scout, een nieuw lokaal merken van het Volkswagen concern dat zich wil gaan profileren met ruige terreinwagens, zijn daarbij mogelijk. “De kans dat wij het samen met een ander merk uit onze groep zullen doen, is zondermeer groot”.

Volkswagen heeft al een grote fabriek in Chattanooga (Tennessee). Daar liep aanvankelijk een lokale versie van de Passat van de band plus een op hetzelfde type platform gebaseerde 7-persoons SUV, de Atlas, maar sinds vorig jaar rolt daar (ook) de ID.4 van de band. Dat model is echter allesbehalve een hit in de Verenigde Staten. Audi belevert de Amerikaanse markt met exemplaren van de Q5 vanuit een fabriek in Mexico en andere modellen vanuit andere sites. Het afgelopen jaar daalde de verkoop van de luxe dochter van Volkswagen in de Verenigde Staten echter met 5 procent tot 187.000 voertuigen.

Reageren is niet mogelijk.