Toyota en Suzuki werken aan kleine, goedkope sportwagen

0

Toyota en Suzuki werken momenteel aan een kleine, ultralichte en betaalbare sportwagen met een microhybride elektromotor met een laag vermogen.

De Japanners laten daarmee zien zich niks aan te trekken van de huidige automarkttrends waarbij geen plaats meer lijkt te zijn voor sportwagens. Het model waar Toyota en Suzuki nu aan werken gaat op papier concurreren met de Mazda MX-5.

ToyotaSportwagen

Insiders voorspellen dat de ​​geheel nieuwe instapsportwagen enigszins in de geest van de Toyota MR wordt ontworpen. De bolide zou het silhouet kunnen aannemen van de conceptauto die Toyota tijdens zijn grote conferentie eind 2021 heeft getoond, naast de vele andere projecten die bij die gelegenheid werden onthuld. Maar terwijl de aldaar tentoongestelde ontwerpen allemaal elektrisch zijn, hebben we het hier over een thermisch model. Concreet gaat het om een 1,0 liter turbobenzine 3 cilinder met milde hybride techniek, een maximaal vermogen van 120 pk en een massa van 1.000 kilo.

ToyotaSportwagen2

Prijzen zijn er uiteraard nog niet, maar Japanse media denken dat de sportwagen afhankelijk van de uitvoering 22.000 à 27.000 euro gaat kosten. Kortom, er is straks weer echt iets te vieren voor fans van compacte, betaalbare sportwagens boordevol rijplezier.

Reageren is niet mogelijk.