Kan niet mislukken: Jeep Avenger

0

Je kan Jeep moeilijk een allemansvriend noemen. Met name de grotere, Amerikaanse modellen trekken misschien wel veel bekijks, maar dat is iets anders dan zelf een Jeep willen hebben. Ook de op Europese techniek gebaseerde Renegade en Compass hebben daar geen verandering in gebracht. Die lopen qua formaat weliswaar keurig in de pas bij wat een gemiddeld huishouden aan auto nodig heeft, maar toch: het zijn auto’s met een wat moeilijk karakter. In die zin dat de klantwaardering laag is. En dat komt doordat een robuust uiterlijk geen garantie is voor een hoge betrouwbaarheid.

De nieuwe Avenger heeft wel alles in zich om uit te groeien tot een allemansvriend. Hij heeft zowel een schattig uiterlijk als een stoere uitstraling. Zijn onderscheidende looks zijn gebaseerd op een duidelijke merkidentiteit: de Avenger is een echte Jeep, maar tegelijkertijd prettig compacte waardoor hij in de stad prima handelbaar is.

Dankzij de scherpe prijsstelling valt hij ruim binnen de SEPP regeling. Over de standaarduitrusting zijn geen noemenswaardige klachten en hetzelfde geldt voor het rijbereik. De ruimte achterin houdt niet over, maar de kofferbak is lekker groot (hoewel ontstaat er bij omklappen van de achterbankleuning geen vlakke laadvloer). Dat maakt de Avenger prima geschikt voor zowel leaserijders als particulieren.

De Avenger wordt gebouwd in Polen in een voormalige Fiat fabriek waar eerder modellen van de band rolden die van prima bouwkwaliteit waren. Aan de van DS / Citroën / Opel / Peugeot afkomstige elektrische techniek zitten ging haken en ogen. Ja, er is veel concurrentie en met packs is de Avenger zeker geen koopje meer, maar hij is zeker geen dertien-in-een-dozijn B segment model met een plastic interieur.

De Avenger is om te zien een echte Jeep. Met onderhuids techniek die Opel ook gebruikt. Heus, we hebben hier te maken met een echte allemansvriend. De Avenger werd niet voor niets uitgeroepen tot Auto van het Jaar. De importeur rekent niet voor niets op 1.000 à 1.500 registraties dit jaar. Dat is met de Renegade en Compass nooit gelukt.

Reageren is niet mogelijk.