Ford Mustang Mach-E: hogere productie en lagere prijzen

0

Ford verdubbelt de productie van de Mustang Mach E. Dankzij schaalvoordelen kan de elektrische cross-over nu voor lagere prijzen worden aangeboden.

Het nieuwe modeljaar brengt nóg meer goed nieuws met zich mee. Zo hebben nu ook de Extended Range varianten een hoog trekgewicht van 1.500 kg (men uitzondering van de GT) en heeft Ford naar eigen zeggen de gebruikerservaring van SYNC 4 verder verbeterd. De updates omvatten onder meer een vernieuwd Quick Accesmenu en een opnieuw ontworpen menubalk bovenaan het scherm voor een snellere toegang tot profielen of functies zoals Apple Carplay en Android Auto. Het systeem geeft voortaan ook meer informatie over het opladen en de laadstatus, en heeft een compleet nieuwe interface voor de bediening van de klimaatregeling en stoelverwarming.

FordNederlandMustangMachE

De basisversie van de Mustang Mach E heeft nu een prijs van 53.900 euro. Dat was voorheen 58.100 euro. Met zijn 75 kWh grote accu kan de basisversie tot 440 kilometer rijden op een volle lading. De meest bereikbare Mustang Mach-E is standaard uitgerust met zaken als Active Park Assist (waarmee de Ford volledig automatisch kan worden ingeparkeerd), Adaptive Cruise Control (met Lane Centring Assist plus Stop&Go), een elektrisch verwarmbare voorruit, stoelen plus stuurwiel en het SYNC 4 infotainment systeem.

FordNederlandMustangMachE2

Bij het aanpassen van de prijzen heeft Ford zich met name gericht op de achterwiel aangedreven Mustang Mach-E Premium 98 kWh Extended Range RWD. Deze uitvoering met extra grote accu biedt niet alleen een rijbereik tot 610 km, maar ook 19 inch lichtmetalen velgen en hoogglans zwart gespoten carrosseriedelen. Eveneens standaard zijn de rode remklauwen en buitenspiegels met Mustang Pony trottoir projectie. Bovenop de standaarduitrusting van de basisversie krijgt de Premium een groot aantal extra’s mee, waaronder 8-weg elektrisch verstelbare voorstoelen, Adaptive Front Lighting, Multi Color Ambient Lighting en een 560 watt sterk Bang & Olufsen audiosysteem met 10 speakers inclusief een soundbar in het dashboard. De Mustang Mach-E Premium 98 kWh Extended Range RWD is nu leverbaar vanaf 59.400 euro. Voorheen was men 66.445 euro kwijt.

Ford………………. Audi……….. Hyundai…….. MG…………. Volkswagen…..
Mustang Mach E Q4 e-Tron SB Ioniq 5 Marvel E ID.5
75 kWh RWD 35 77 kWh Performance 77 kWh  204 pk
Edition Connect Pro
53.900 euro 54.155 euro 55.895 euro 52.285 euro 54.690 euro
Ford……….. Mercedes……. Nissan……… Toyota……… Tesla……….
Mustang Mach E EQA Ariya BZ4X Model 3
98 kWh RWD 250+ 87 kWh Performance
Premium Business Advance Premium
59.400 euro 59.675 euro 57.790 euro 59.895 euro 60.995 euro

De nieuwe prijzen van alle uitvoeringen van de Mustang Mach-E gaan per direct in.

FordNederlandMustangMachE3

Reageren is niet mogelijk.