Lotus krijgt nieuw Nederlands verkoopnetwerk

0

Lotus opent een nieuw verkoop- en servicenetwerk in Nederland. Eind juni zullen vestigingen in Houten (bij Van der Kooi Sportscars), Amstelveen en Veghel (bij Hedin Automotive) bemand zijn. Op termijn komt er nog een vestiging van Hedin in Rotterdam bij.

Lotus Cars Nederland meldt dat Van der Kooi Sportscars, sinds 1995 importeur voor Nederland, aanblijft als servicepartner, authorized repairer en dealer van Lotus occasions in Houten. De verkoopvestiging in Houten valt echter voortaan rechtstreeks onder Lotus Cars Nederland.

Hedin Automotive, in essentie de vroegere Stern Groep, is aangesteld als sales agent en authorized repairer voor Nederland. “Lotus is een prachtige toevoeging aan het merkenpallet”, stelt Eddy Haesendonck, de CEO van Hedin Automotive Benelux. Als agent gaat zijn bedrijf de nieuwe generatie Lotus modellen verkopen. Dat zijn de Emira sportwagen (met 4 cilinder of V6 benzinemotor) en de elektrische Evija met 2.000 pk.

Nieuw is de volledig elektrische Eletre, een cross-over en de eerste van een verse generatie elektrische Lotus modellen die geheel in China gebouwd (zullen) worden. Op basis van hetzelfde platform volgt later een liftback. Daarmee wil Lotus de concurrentiestrijd aangaan met de Porsche Taycan.

Lotus is sinds 2017 in handen van het Chinese Geely. De ambities zijn groot. In 2018 verkocht Lotus wereldwijd nog geen 2.000 auto’s, maar het doel ligt richting de 100.000 exemplaren per jaar. Na de minimaal 98.990 euro kostende Eletre volgt in een later stadium een goedkoper elektrisch SUV model.

Reageren is niet mogelijk.