Punch Groep neemt Italiaanse specialist in elektrificatie van voertuigen over

0

De Punch Groep, het Belgisch / Nederlandse bedrijf van de ondernemer Guido Dumarey, neemt een Italiaanse producent en ontwikkelaar van elektrificatietechnologie voor voertuigen over. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

De Italiaanse tak van de Duitse multinational Vitesco Technologies heeft 2 vestigingen in Toscane en een verkoopkantoor in Turijn. Het bedrijf telt 900 werknemers.

Punch, dat onderdelen voor auto’s maakt, waaronder de nieuwe 6-traps automaat met dubbele koppeling voor Stellantis, kocht in 2020 in Turijn al een onderzoekscentrum van de Amerikaanse autobouwer General Motors. Daar wordt gewerkt aan de transitie van motoren die dieselolie inruilen voor waterstof. De overname van Vitesco Technologies past in de groeistrategie van het Belgisch / Nederlandse bedrijf dat marktleider wil worden op de zero-emissiemarkt. Hier wil Punch zich focussen op alternatieve brandstoffen en waterstof.

De 2 Italiaanse vestigingen van Vitesco Technologies, in Fauglia en San Piero a Grado, tellen in totaal 900 werknemers. Volgens CEO Riccardo Toncelli blijven de onderzoeks- en productieactiviteiten in Italië. Bij Punch werken momenteel 1.750 mensen op 7 locaties in Europa en Azië (waaronder India). De groep draait jaarlijks meer dan 600 miljoen euro omzet. Een bedrag voor de overname werd tot nu toe niet bekendgemaakt. De operatie zou eind dit jaar afgerond moeten zijn.

Reageren is niet mogelijk.