Opvolger Bugatti Chiron in 2024 … maar zonder W16 motor

0

Na 19 trouwe dienstjaren als hoofdontwerper van Bugatti draagt Achim Anscheidt het tekenpotlood over aan Frank Heyl. Die zal na 2024 eindverantwoordelijk zijn voor het design van de bolides uit Molsheim.

Anscheidt (foto) was verantwoordelijk voor alle speciale uitvoeringen van de Veyron, zoals de Grand Sport, en ontwierp ook de Chiron. De laatste auto waar hij voor Bugatti aan werkt is de opvolger van de Chiron. Die zal volgend jaar al worden onthuld. Anscheidt heeft 19 jaar gewerkt voor Bugatti. De Golf GTI en Porsche 911 rijder zal overigens aanblijven bij als adviseur van Mate Rimac.

Anscheidt

Het afscheid van Anscheidt valt min of meer samen met de productiebeëindiging van de Chiron. Bugatti meldt dat de opvolger van deze hyper sportwagen in 2024 zal worden onthuld. Het is dan nog 2 jaar wachten op de daadwerkelijke marktlancering. Anscheidt bevestigt in een interview dat de opvolger van de Chiron feitelijk klaar is. In de komende maanden zal Bugatti zich bezig gaan houden met het herinrichten van de fabriek

De opvolger van de Chiron krijgt geen W16 motor met 4 turbo’s meer, maar een stekker hybride aandrijflijn met een V8 motor. Vermoedelijk is de basistechniek identiek aan de componenten die Porsche voor de Cayenne en Panamera gebruikt. Voor een Bugatti klinkt dat natuurlijk niet erg bijzonder, maar wie weet wordt aan Bugatti de eer van een iets hoger systeemvermogen gegund.

Over de nieuwe Bugatti zegt Heyl dat die “nog geweldiger” wordt dan de Mistral. “Hij zal mensen compleet verbazen”. Uiteraard is de richtprijs voor de opvolger van de Chiron og niet bekend, maar wees niet verbaasd als die meer gaat kosten dan de Mistral. Voor die bolide vraagt Bugatti 5 miljoen euro.

 

Reageren is niet mogelijk.