Jaguar zwaait de sportwagen met benzinemotor uit: F-Type ZP Edition

0

Jaguar komt steeds dichterbij het moment dat het een merk is met alleen elektrische auto’s in de line-up. In 2025, na meer dan 75 jaar, gaan de modellen met een verbrandingsmotor namelijk de deur uit.

Vooruitlopend op dit gedenkwaardige moment introduceert Jaguar nu een speciale versie van de F-Type: de ZP Edition. Voor de uitzwaai-editie is inspiratie opgedaan bij de iconische E-type raceauto’s uit de jaren-60.

JaguarFtypeZPedition2

Van de ZP Edition worden in 2024 (het laatste productiejaar van de F-Type) slechts 150 exemplaren gebouwd. Er is keuze uit 2 versies waarvan de beide specificaties zijn samengesteld door SV Bespoke: exclusieve lakkleuren Oulton Blue of Crystal Grey.

JaguarFtypeZPedition3

Daarnaast zijn er unieke contrasterende interieurs.”Het is een afspiegeling van de gelimiteerde E-type Project ZP Collection van Jaguar Classic”, aldus een woordvoerder.

JaguarFtypeZPedition4

Aanpassingen van het personalisatieteam van Jaguar SV Bespoke omvatten ook met de hand aangebrachte roundels op de portieren, ‘F-Type ZP Edition’ emblemen op de spatborden en een ‘1 of 150’ plaquette in het interieur.

JaguarFtypeZPedition5

De F-Type ZP Edition wordt aangedreven door de bekende 5,0 liter V8 Supercharged benzinemotor met 575 pk en 700 Nm koppel. Deze krachtbron zou het beste zijn wat Jaguar in huis heeft. Standaard beschikt de uitzwaai-editie over vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics (IDD). De acceleratie van 0-100 km/h duurt slechts 3,7 seconden, terwijl de topsnelheid begrensd is op 300 km/u.

JaguarFtypeZPedition6

Omdat het oog ook wat wil, zijn er bij de F-Type ZP Edition (die verkrijgbaar is als Coupé en Convertible) naast de eerder genoemde speciale lakkleuren ook in Gloss Black uitgevoerde exterieuraccenten en gesmede 20 inch lichtmetalen velgen in Diamond Turned Finish & Contrast Gloss Black.

JaguarFtypeZPedition7

Het interieur kenmerkt zich onder meer door bekleding van de stoelen met gepolsterde banen in dwarsrichting en een Gloss Black dashboard.

JaguarFtypeZPedition8

De Jaguar F-Type ZP Edition heeft een prijs van 236.252 euro voor de Coupé en 241.312 euro voor de Convertible.

Reageren is niet mogelijk.