Lexus toont elektrische auto van de toekomst

0

Het Toyota concern heeft een prototype van een nieuwe elektrische auto voor haar premium dochtermerk Lexus onthuld, de LF-ZC. Dat gebeurde tijdens een perspreview op de Japan Mobility Show; Het bedrijf is van plan om het model, naar eigen zeggen “een elektrische auto van de volgende generatie” in 2026 op de markt te brengen. Het beursevenement (voorheen bekend als de Tokyo Motor Show) vindt plaats op de Tokyo Big Sight locatie in Koto Ward, Tokio.

Het Toyota concern streeft ernaar dat de productieversie van de LF-ZC conceptstudie (dat dus bestemd is voor Lexus) een actieradius krijgt van ongeveer 1.000 kilometer, wat ongeveer het dubbele is van de afstand die veel huidige elektrische voertuigen op een volle acculading kunnen afleggen. Het bedrijf heeft de energiedichtheid van de lithium/ion batterij van de showmodel verhoogd en het voertuig uitgerust met tal van geavanceerde technologieën, waaronder een nieuwe generatie Toyota software, Arene OS.

Ook prototypes van nieuwe SUV modellen en een elektrische MPV van de volgende generatie zullen door het Toyota concern op de Japan Mobility Show tentoon worden gesteld. Het is de eerste keer in 4 jaar dat het evenement wordt gehouden sinds de vorige editie werd afgelast vanwege de Covid-19 pandemie. Het grote publiek kan de autotentoonstelling tot en met 5 november bezoeken. Naast elektrische voertuigen zullen diverse binnenlandse en buitenlandse autofabrikanten ook andere nieuwe modellen tentoonstellen, waaronder vliegende auto’s.

Reageren is niet mogelijk.