In detail: de nieuwe McLaren GTS

0

McLaren heeft haar comfortabelste sportwagen, de GT, een update gegeven. In dit kader werd ook de naam veranderd: als GTS is de bolide sneller, lichter en beter uitgerust dan voorheen. De nieuwe McLaren is per direct te bestellen.

De GT is na het verdwijnen van de 540C en de 570S het goedkoopste en minst snelle model uit het McLaren gamma. Hij is nu ruim 4 jaar op de markt en dat is een mooi moment voor een update. Om de verschillen tussen de GTS en de GT te zien, moet je wel 2 keer kijken. Doe je dat, dan zie je dat de voorbumper een nieuwe carbon onderzijde heeft gekregen met grotere lucht sleuf. Die geeft het model niet alleen een iets agressievere look, maar zorgt er ook voor dat er meer koellucht richting de radiatoren gaat. Ook de lucht happers bovenaan de flanken zijn om deze reden gegroeid. Verder zijn er een handjevol nieuwe glanzend zwarte elementen. De diffusor is ook vernieuwd. Er is een andere lakkleur (Lava Grey; te zien op de foto’s) en een vers velgdesign in turbinestijl. Daarnaast kan er voortaan gekozen worden voor een Gloss Black exterieur afwerking.

McLarenGTS4

De dubbel geblazen V8 motor is nog steeds 4,0 liter groot, maar levert voortaan 635 pk bij 7.500 toeren oftewel 15 pk meer dan voorheen. In combinatie met een 10 kilo lager gewicht (het dakpaneel en de achterzijde zijn voortaan van recycling carbon vervaardigd) kan de 1.520 kilo zware McLaren GTS in 3,2 seconden naar 100 km/u accelereren. Zijn topsnelheid bedraagt 326 km/u. Ook niet onbelangrijk: door het gebruik van de lichtere materialen werd het zwaartepunt verlaagd. Het lagere gewicht van de GTS is ook te danken aan het gebruik van titanium wielbouten. Die zijn 35 procent lichter dan de oude exemplaren van de GT. Het maximum koppel bedraagt 630 Nm. Het schakelwerk wordt verzorgd door een 7-traps SSG automaat.

McLarenGTS3

Verder blijven de wijzigingen bij de GTS, de Gran Tourer van de McLaren familie, beperkt tot nieuwe uitrustingsmogelijkheden. De GT opvolger heeft een bagageruimte van 420 liter en in de snuit past 150 liter aan weekendtassen. Met een totale kofferbak capaciteit van 570 liter is de GTS volgens McLaren de meest praktische supercar in zijn klasse.

McLarenGTS5

Aan boord kunnen klanten kiezen voor hoogwaardiger leer met nieuwe contraststiksels. Verbeterd meubilair is sowieso standaard. Voor het infotainmentsysteem lijkt er geen update te zijn. Dit betekent een 10.25 inch display voor de bestuurder dat dienst doet als digitaal instrumentarium en in het midden een 7 inch touchscreen voor het infotainmentsysteem. Optioneel kan men kiezen voor een Bowers & Wilkins geluidsinstallatie, bestaande uit 12 luidsprekers. Het systeem is gemaakt van koolstofvezel en kevlar.

McLarenGTS6

Een handige verbetering is wel een nieuw liftsysteem voor de vooras, dat nu 2 keer sneller de neus optilt om de McLaren te beschermen tegen drempels. De GTS is vanaf nu te bestellen en de eerste exemplaren worden in 2024 geleverd. Het gamma van McLaren bestaat voor de rest uit de Artura, de 750S, de 765LT (Spider) en de hyperexoten uit de Ultimate Series. De GTS wordt geleverd met 3 jaar garantie inclusief 3 jaar lang onderhoudsbeurten zonder kilometerbeperking. Na die periode kunnen klanten de waarborg voor een periode van 12 tot 24 maanden verlengen met het McLaren Extended Warranty programma. Dat kan tot de GTS de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt.

McLarenGTS7

Reageren is niet mogelijk.