Volvo XC40 is Occasion van het Jaar 2024

0

De Volvo XC40 is uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2024. Dat is zojuist bekend gemaakt door een 8-koppige jury bestaande uit deskundigen uit de autobranche. De XC40 volgt de Peugeot 208 0p.

De jury stelt dat kopers de XC40 waarderen vanwege zijn bouwkwaliteit en de ruime keuze uit aandrijflijnen met benzinemotoren, hybride techniek en volledig elektrische aandrijflijnen. Voor de autohandel betekent de XC40 een model waarvoor altijd wel een koper te vinden is. Dat vertaalt zich in hoge en stabiele restwaardes.

De gemiddelde vraagprijs voor een tweedehands XC40 ligt rond de 42.000 euro. “Dat is echt een zwaarwegend argument, niet alleen voor ons als autohandel maar ook voor de consument. Die wil zekerheid over de inruilwaarde en krijgt die zekerheid bij Volvo meer dan bij veel andere merken”, aldus de jury.

Daarnaast wordt het dealernetwerk van Volvo geprezen. “Stabiel en betrouwbaar, net als de auto’s”, concludeert de jury. Wat daarbij vooral opvalt, is dat de XC40 wordt geprezen vanwege zijn neutraliteit. Die zou goed passen bij de Nederlandse calvinistische mindset. Of, zoals een van de juryleden het verwoordde: “Het is net Zwitserland waar je in rijdt”. Los van de XC40 staat ook het merk Volvo hoog aangeschreven bij de jury. “De inkoop van tweedehands Volvo’s is een veilige keuze. De auto’s zijn als occasion gewild en hoge kilometerstanden zijn geen probleem”.

Achter de XC40 ging de Toyota Yaris er met de tweede plek vandoor, gevolgd door de Nissan Qashqai, de Renault Captur en de Volkswagen Tiguan. Jurylid Wierd Meijering waarschuwt echter de Europese importeurs: “Als het gaat om garantie en coulance, dan begint de achterstand ten opzichte van de Aziatische merken erg groot te worden”.

Reageren is niet mogelijk.