Let hier op bij het claimen van letselschade na een verkeersongeval

0

Featured article

Aangereden worden is vervelend genoeg en al helemaal als je hierbij letsel oploopt. Op de website van Drost letselschade kun je een test doen om te controleren of je recht hebt op een schadevergoeding. Als je een schadeclaim wilt indienen, komt daar vaak een hoop papierwerk bij kijken en is het soms moeilijk om je hoofd erbij te houden na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Toch is het goed om bedacht te zijn op tegenwerkende factoren, zoals organisaties die ogenschijnlijk gunstige betaalconstructies aanbieden, waardoor je uiteindelijk juist slechter af bent. Ook kan het verzamelen van bewijs in een vroeg stadium van grote invloed zijn op de uitkomst en zul je waarschijnlijk rekening moeten houden met tegenwerking van de verzekering. Lees hier 3 dingen om op te letten bij het claimen van letselschade na een verkeersongeval.

No cure no pay

Een letselschade-advocaat die werkt op basis van ‘no cure, no pay’, is voor jou als slachtoffer vaak niet gunstig. Letselschade no cure no pay klinkt misschien als een positief aanbod met weinig risico’s, maar deze constructie betekent niet alleen maar dat je niets hoeft te betalen als de letselschadespecialist de zaak niet tot een goed einde weet te brengen. No cure no pay houdt namelijk ook in dat je een deel van je toekomende schadevergoeding aan de advocaat moet betalen als hij deze wél voor je krijgt toegekend. Zo houd je dan ook een aanzienlijk lager schadebedrag over dan waar je eigenlijk recht op had.

Bezoek direct een arts

Als je na een ongeval letsel hebt opgelopen, is het belangrijk om direct een arts te bezoeken – ook als het om minimaal letsel gaat. Naast het feit dat een arts je de nodige medische hulp kan verlenen, zul je als slachtoffer van een verkeersongeval zelf bewijs moeten aandragen van de geleden schade als je in aanmerking wil komen voor een vergoeding. Vraag dan ook om een schriftelijke verklaring van de arts met hierop de datum van de dag van het ongeval, een omschrijving van het letsel en indien mogelijk de (vermoedelijke) oorzaak van het letsel. Alleen met de verklaring van een arts kun je het directe verband tussen het ongeval en het letsel aantonen.

Ontmoediging door de verzekeraar

Houd er rekening mee dat de aansprakelijke verzekeraar er alles aan zal doen om zo min mogelijk uit te hoeven keren. Naast het verzamelen van zo veel mogelijk bewijsmateriaal, is het dan ook belangrijk om geduldig en volhardend te zijn als je wilt krijgen waar je recht op hebt. Verzekeraars zetten ‘ontmoedigen’ bewust in als strategie, bijvoorbeeld door je weken of maanden op een reactie te laten wachten. Ze hopen dat je door de lange duur van de schaderegeling verleid wordt om een schikking te treffen voor een lager bedrag. Let dan ook goed op deze 3 aandachtspunten bij het claimen van letselschade.

Reageren is niet mogelijk.