Verkoop caravans en campers schiet omhoog

0

De verkoop van caravans en campers is in het eerste kwartaal van dit jaar in Nederland flink gegroeid. Daardoor rijden er ook meer van die kampeerwagens op de Nederlandse wegen.

In de eerste 3 maanden van het jaar zijn er volgens brancheorganisatie KCI 1.681 nieuwe caravans geregistreerd, hetgeen 11,5 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de campers ging de verkoop met 6,2 procent omhoog. In totaal telt Nederland nu een recordaantal van 615.981 caravans en kampeerauto’s. Dat zijn er ruim 11.000 meer dan een jaar geleden; een verschil van bijna 2 procent.

“We gaan dit jaar in Nederland de 200.000ste camper tellen en dat betekent grofweg een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. Vooral sinds de corona pandemie is de populariteit van kamperen in een stroomversnelling geraakt”, aldus KCI-voorzitter Leo Diepemaat.

Dat laatste is volgens hem ook te merken in de totaalcijfers van de caravans: “Voorheen namen die aantallen met ongeveer hetzelfde tempo af als dat de camperpopulatie steeg. Maar sinds enkele jaren is die krimp nagenoeg tot stilstand gekomen en blijkt ook de eigen caravan weer zeer populair”. Diepemaat zegt ook dat de industrie eerdere leveringsproblemen heeft opgelost. “Daardoor is er weer volop keus voor de consument”.

Reageren is niet mogelijk.