Dit is de nieuwe Ford Capri!

0

Ford zal op korte termijn trots het doek van haar nieuwe Capri afhalen. Maar op het internet is de eerste foto al uitgelekt.

Het merk met de blauwe ovaal als logo is inmiddels een expert in de recycling van modelnamen. Na de Puma, Mustang (Mach-E) en Explorer maakt nu ook de Capri een comeback. Niet als coupé met benzinemotor, maar als elektrische cross-over met een sportief-schuine daklijn.

De Capri is onderhuids identiek aan de Explorer. Het design is echter minder hoog en hoekig, maar meer coupé-achtig. Dat verklaart het gebruik van de naam Capri. Beide Ford modellen zijn gebaseerd op het MEB platform van Volkswagen, maar de Amerikanen zorgen voor een specifieke afstelling van de onderstelcomponenten. De inmiddels geteste Explorer heeft duidelijk gemaakt dat dit per saldo een prettiger weggedrag oplevert. Daar zou dus ook deze Capri van kunnen profiteren.

De nieuwe Capri is dus een 4-deurs cross-over, maar je zou het model ook kunnen omschrijven als een SUV-coupé. Een soort Mustang Mach-E dus, maar dan met een wat handzamer formaat en een duidelijk Europees karakter. Want de productie vindt in Keulen plaats. Daar waar de nieuwe Explorer concurreert met de Volvo EX40 is de Capri anno 2024 eerder een rivaal voor de EC40 en de Polestar 2.

 

Reageren is niet mogelijk.