Ford verdubbelt GT productie

0

Ford Performance zwicht onder de druk van potentiële klanten voor zijn GT. De superexclusieve, van koolstofvezel vervaardigde sportwagen met 600 pk sterke, dubbel geblazen V6 onder de kap, zou oorspronkelijk slechts 2 jaar in een oplage van 500 stuks worden geproduceerd, maar die termijn wordt nu verdubbeld. Ford reageert daarmee op de onverwacht grote vraag naar de GT.

De autofabrikant moest aanvankelijk veel geïnteresseerden teleurstellen. De potentiële klanten die aanvankelijk achter het net visten, hebben nu alsnog een kans een exemplaar van de GT te bemachtigen. Een extra voordeel van het oprekken van de productietermijn naar 4 jaar is dat er nu geen verschil meer is met het competitieprogramma van de sportwagen, die gedurende 4 jaar in het World Endurance Championship (WEC) en het IMSA kampioenschap zal worden ingezet. “De GT heeft racen in het bloed”, aldus Raj Nair, de technisch directeur van Ford. “Het model voor op de weg en de raceauto blijven gedurende de komende 4 jaar zij aan zij voortleven, waarbij we volop de mogelijkheid hebben om nieuwe technologieën op of buiten het circuit te testen en waar te maken”.

Met de exemplaren die in het derde productiejaar gebouwd gaan worden, zal Ford diegenen gaan bedienen die bij de verdeling van de output van de eerste twee jaar niet aan bod kwamen. “Omdat we niet genoeg exemplaren van de GT konden bouwen voor iedereen die zich heeft ingeschreven, gaan we extra auto’s produceren. Daarmee willen wij onze meest loyale ambassadeurs tevreden te stellen”, aldus Dave Pericak, directeur van de Ford Performance divisie. “We willen de GT exclusief houden, maar tegelijkertijd weten we hoe onmisbaar deze klanten zijn voor ons merk”.

Degenen die zich al hebben ingeschreven voor de auto, hoeven alleen hun aanvraag te updaten. Potentiële kopers die achter het net hadden gevist, zijn door Ford inmiddels per brief op de hoogte gesteld. Het vierde productiejaar dient voor nieuwe bestellingen. Daarvoor opent Ford het bestelboekje begin 2018. De autofabrikant zegt niet hoeveel exemplaren van de Ford GT zij in het derde en vierde jaar gaat bouwen, maar Pericak laat dus wel doorschemeren dat Ford de GT niet voor iedereen kan bouwen.

Reageren is niet mogelijk.