Kia punt de Carens bij

0

Kia timmert de laatste tijd stevig aan de weg, maar niet met de Carens. Van deze MPV gingen in de eerste 8 maanden van dit jaar slechts 238 exemplaren over de toonbank. Daarmee neemt de Carens nog niet eens 2 procent van de totale merkverkoop voor zijn rekening. Elders in Europa doet de MPV het niet veel beter. De facelift van de inmiddels 3,5 jaar oude Kia komt dus geen moment te vroeg.

De modeljaar 2017 uitvoering van de Kia Carens kan worden herkend aan een nieuwe tigernose grille, waarmee er enige familiegelijkenis met de jongste Sportage is ontstaan. Hertekende bumpers maken ook altijd onderdeel van een facelift uit, en dat is bij deze Koreaanse MPV niet anders. Kia zorgt daarnaast voor achterlichten met een modernere vorm en herziene mistlampen. De bijgepunte Carens kan ook besteld worden in de nieuwe lakkleur Mysterious Blue (foto). Verder biedt het accessoiregamma nieuwe lichtmetalen velgen in de maten 16, 17 en 18 inch.

Kia Carens dashboard

De Carens krijgt ook nieuwe rij hulpsystemen, zoals dode hoek bewaking, een waarschuwing voor achterliggend verkeer en verkeersbordherkenning. De HMI multimedia-interface kan voortaan overweg met Android Auto, Apple Car Play en de internetdiensten van TomTom. Voor de geluidsinstallatie is Kia een samenwerking aangegaan met JBL. Die levert een zogeheten Premium Sound System met subwoofer, externe versterker en 6 speakers. Het dashboard van de opgefriste Carens heeft een carboneffect gekregen. Kia brengt diverse accenten aan in metallic of glanzend zwart. Ook is er meer keuze in stoelbekleding.

Op motorisch vlak verandert er daarentegen niets, behalve voor de 115 pk sterke 1.7 CRDi 115, die met een Eco pakket verkrijgbaar is. Dat omvat een Stop&Start systeem, banden met lagere rolweerstand en herziening van de versnellingsbakoverbrengingen, waardoor de CO2-uitstoot van de Kia Carens teruggebracht wordt tot 109 gram/km.

Kia Carens stoelen

De vernieuwde 7-zits Carens wordt op de autosalon van Parijs officieel aan het publiek voorgesteld. Eind dit jaar arriveert hij in de Kia showrooms. Dan mag de Kia Carens bewijzen of hij beter in staat is om te concurreren met bijvoorbeeld de Citroën C4 Grand Picasso, de Ford Grand C-Max en de Opel Zafira.

Reageren is niet mogelijk.