Maserati krijgt nieuwe dealer

0

Maserati heeft het Rotterdamse automobielbedrijf RAC (Rotterdamse Automobiel Centrale) aangesteld als dealer voor de regio Zuidwest Nederland. RAC gaat zowel de verkoop als service verzorgen van het legendarische merk met de drietand. Maserati verwacht met de introductie van de Levante en (over enkele jaren) de Alfieri hogere verkoopaantallen te kunnen realiseren en daarom is een vierde dealer in Nederland nodig.

Naast RAC voeren ook Driessen (Eindhoven, Zuid Nederland), Louwman Exclusive (Utrecht, Midden Nederland) en Munsterhuis Sportscars (Hengelo, Noordoost Nederland) het Italiaanse merk, dat onderdeel is van het Fiat Chrysler concern. Daarnaast zijn er 2 servicebedrijven: Kroymans in Hilversum en Franco Auto in Kwintsheul. Zuidwest Nederland, met als belangrijkste steden Rotterdam en Den Haag, biedt voor Maserati een enorm potentieel. Grote, wereldwijd opererende bedrijven in de havenstad en Den Haag heeft op zijn manier ook een sterk internationale karakter. Volgens Maserati wonen er in zuidwest Nederland een groot aantal succesvolle ondernemers met een passie voor auto’s die zichzelf graag willen onderscheiden. Dat biedt mogelijkheden voor Maserati.

RAC start per 1 september met het dealerschap. In november gaat de nieuwe showroom aan de Autolettestraat op de Rotterdamse Autostrada open. Daar zal dan de verkoop en service naar toe verhuizen. RAC raakte onlangs zijn Jaguar dealerschap in Rotterdam kwijt, maar kon dat compenseren met een vestiging in Dordrecht, waar het bedrijf reeds Land Rover dealer was.

Er werden in de eerste 7 maanden van dit jaar 40 Maserati’s in Nederland verkocht. Dat is 1 exemplaar meer dan in dezelfde periode van 2015. De levering van de Levante moet eigenlijk nog op gang komen. Achilleshiel in het gamma is de Ghibli, die dit jaar duidelijk kopers verloor. De totale servicevloot bestaat volgens het RDC uit 1.700 Maserati’s.

Reageren is niet mogelijk.