Cocktail: Ford Mustang met GT

0

Zero to 60 Designs, tot nu toe een onbekend bedrijf in autoland, heeft de Ford modellen Mustang en GT met elkaar gekruist. Het resultaat is ‘GTT’ gedoopt en oogt beslist niet onaardig. Zero to 60 Designs zegt slechts 6 weken nodig te hebben gehad voor deze klus.

Dat de Ford Mustang een gewild object voor tuners is, is inmiddels bekend. We hebben al heel wat creaties voorbij zien komen, maar niemand kwam op het idee om de ‘muscle car’ te laten versmelten met de GT, het absolute paradepaardje van Ford. Het onbekende Zero to 60 Designs dus wel. Deze tuner zal zijn GTT op de SEMA tuner show in Las Vegas aan het publiek presenteren.

zeroa2

‘GTT’ staat voor ‘Gran Turismo Tribute’. Letterlijk betekent dit een eerbetoon aan snelle maar comfortabele sportwagens, maar uw verslaggever voelt aan zijn water dat de Zero to 60 Designs GTT het alleen van pure snelheid moet hebben. Onder de motorkap zit namelijk een tot 800 pk opgevoerde 5,0 liter grote V8.

Daarmee is de GTT in het voordeel ten opzichte van Ford’s eigen 600 pk sterke GT, want die moet het met 2 cilinders minder stellen. Diens 3,0 liter V6 is weliswaar voorzien van dubbele turbo’s, maar Zero to 60 Designs compenseert dit met een compressor.

zeroa3

De GTT, die aan de achterzijde over stylingelementen van de Ford GT beschikt, sprint in slechts 3 seconden naar 100 km/u en de topsnelheid ligt boven de 300 km/u. De aandrijving vindt op de achterwielen plaats. Uiteraard maken ook een sportonderstel en een aangepast remsysteem deel uit van het GTT feest.

Zero to 60 Designs zegt serieuze productieplannen voor haar creatie te hebben. Nou ja, er zal een beperkt aantal exemplaren gebouwd gaan worden. Daarmee wordt begin volgend jaar gestart. Een prijs wordt door Zero to 60 Designs nog niet genoemd, maar reken op minimaal 500.000 euro. Exclusief belastingen.

zeroa4

Reageren is niet mogelijk.