Fisker toont EMotion

0

Er is nieuw beeldmateriaal van de auto waarmee Fisker zijn rentree op de automarkt wil maken. Het model waarmee dit gaat gebeuren is EMotion gedoopt: een elektrische vierdeurs sedan met een actieradius van liefst 644 kilometer. Volgens Fisker kan zijn ontwerp bovendien autonoom rijden. Als topsnelheid wordt 259 km/u genoemd.

Bovengenoemde ingrediënten kennen wij (natuurlijk) van Tesla. Met de Karma bleek het voor Fisker niet mogelijk om deze rivaal te verslaan, maar wie weet wacht de EMotion een beter lot. Een verschil met de modellen van Elon Musk is dat Fisker batterijen van lichtgewicht grafeen gaat gebruiken. Die zijn in samenwerking met het bedrijf NanoTech Energy ontwikkeld. De naam van de partner voor het systeem waarmee de EMotion autonoom kan rijden, houdt Fisker nog even onder de pet. De zogeheten grafeen-batterijen zijn zeer veelbelovend, maar worden nog niet op grote schaal toegepast. Grafeen bestaat uit een laag van koolstofatomen en is niet alleen een snelle halfgeleider, maar ook een zeer sterk materiaal.

Over de EMotion merkt Fisker verder op dat de aandrijflijn zo compact mogelijk ontworpen is om zoveel mogelijk binnenruimte te creëren. Hiertoe is ook de carrosserie overhang voor/achter geminimaliseerd. Het chassis is een mix van aluminium en koolstofvezel. Dat scheelt aanzienlijk in het totaalgewicht van de auto. Eerder was op plaagfoto’s al te zien dat de EMotion vlinderdeuren krijgt.

Qua design is de nieuwe Fisker een mix van de Tesla Model 3 en de Force 1, een creatie van VLF Automotive die ook door Henrik Fisker is getekend. Waar de Karma een tamelijk uitgerekte carrosserie had, daar kenmerkt de EMotion zich door een gedrongen vormgeving. Fisker wil volgend jaar starten met de verkoop op de Amerikaanse markt. In een later stadium komt de EMotion ook naar Europa.

Reageren is niet mogelijk.