Fisker volgt Tesla

0

Het jonge, vroegtijdig overleden automerk Fisker krijgt een vervolg. Niemand minder dan Henrik Fisker zal het label nieuw leven in blazen. Dat gebeurt niet met de Karma (dit Fisker model gaat tegenwoordig door het leven als Revero), maar met een auto met vlinderdeuren. Hier ziet u daarvan de eerste foto.

Het nieuwe Fisker zetelt tegenwoordig in Californië, waar ook Tesla zijn thuisbasis heeft. En net als dit grote voorbeeld is Henrik Fisker overtuigd dat de elektrische auto de toekomst heeft (de Karma was een stekkerhybride). In de tweede helft van volgend jaar moet het model op de markt verschijnen. Op de foto is duidelijk te zien dat Fisker goed gekeken heeft naar het lijnenspel van de Tesla Model S.

Verschillen zijn er ook, want in plaats van conventionele portieren, geeft Henrik Fisker zijn antwoord op de Model S zogeheten vlinderdeuren mee. Misschien heeft de Deense ontwerper daarvoor uit effectbejag wel inspiratie opgedaan bij de Model X … Volgens Fisker zorgen de bijzondere portieren voor een beter in/uitstapcomfort, maar de constructie is natuurlijk voor passanten een koppendraaier van jewelste.

De nieuwe Fisker, die globaal dezelfde afmetingen en proporties heeft als de Tesla Model S, krijgt een actieradius van 650 kilometer. De Deen claimt dat zijn nieuwe elektrische auto daarmee het grootste rij bereik op de markt gaat krijgen. Fisker meldt tevens met droge ogen dat de nog naamloze auto “de markt voor elektrische auto’s zal opschudden en de wereld zal veranderen”.

Reageren is niet mogelijk.