Ford Mustang verbouwd tot Hoonicorn V2

0

Ken Block heeft de Hoonicorn V2 af: de verder opgevoerde versie van wat ooit een klassieke Ford Mustang was.

fordmustangkenblocka2

In 2014 presenteerde Block de Hoonicorn, een klassieke Ford Mustang uit 1965 die de RTR tuners verbouwden tot een waanzinnig Ghymkhana driftmonster. Onder de motorkap zit een tot 845 pk opgevoerde 6,7 liter grote V8 die alle vier de wielen aandrijft via een op maat gemaakt Sadev systeem. Nu zijn we twee jaar verder en heeft die Hoonicorn een serieuze update gekregen.

fordmustangkenblocka3

De Hoonicorn V2 gebruikt dezelfde V8 krachtbron, maar dan met 2 knoerten van turbo’s erop. En voortaan draait de motor op methanol, waardoor het vermogen naar een buitenaards 1.400 pk stijgt. Elk wiel krijgt 350 pk te verwerken. We kunnen nu al medelijden hebben met de banden van Toyo.

fordmustangkenblocka4

“Als ik zeg dat dit de meest angstaanjagende auto is die ik ooit heb gereden, overdrijf ik niet. Echt niet”, aldus Block. “Als de motor toeren maakt, spinnen de wielen zo snel rond dat ik niet snel genoeg kan schakelen. Het is echt een waanzinnige ervaring om te proberen dit beest te besturen”.

fordmustangkenblocka5

Reageren is niet mogelijk.