Mazda MX-5 RF komt in april

0

Mazda start volgend jaar met de verkoop in Nederland van de opvolger van de vorige generatie MX-5 Roadster Coupé. De Japanners noemen het model dat het stokje overneemt een Retractable Fastback (RF).

Mazda MX-5 RF

De RF versie van de MX-5 werd afgelopen maart al door Mazda op de New York International Auto Show voorgesteld aan het publiek. In plaats van een stalen klapdak zoals bij de vorige generatie van de sportwagen, gooien de Japanners het nu over een andere boeg. De MX-5 RF lijkt met het dak dicht meer op een coupé. In open toestand valt de Mazda het beste te typeren als een Targa.

Mazda MX-5 RF

Het dak is tot een snelheid van 10 km/u elektrisch te openen en te sluiten. Bij de Roadster Coupé moest men perse volledig stilstaan om die handeling te kunnen verrichten. De buitenmaten van de RF variant zijn bijna volledig identiek aan die van de MX-5 roadster. Alleen de hoogte verschilt: door het andere dak is de RF exact 5 millimeter hoger. Met zijn speciale dakconstructie kan in de Mazda nog altijd genoten worden van open rijden, maar biedt het comfort van een hardtop wanneer dat gewenst is.

Mazda MX-5 RF

In Japan is men inmiddels begonnen met de productie van de MX-5 RF. Volgend jaar april arriveert hij in de Nederlandse Mazda showrooms. In de Verenigde Staten bedraagt de meerprijs 2.955 dollar. Reken voor ons land op afgerond 3 mille. Voor dat bedrag krijgt de koper niet alleen een elektrisch bedienbaar dak, maar ook extra isolatiemateriaal in de achterste wielkasten, een andere stuurinrichting en een gewijzigde wielophanging. De MX-5 RF wordt dus hoger gepositioneerd dan de roadster, net zoals dit vroeger bij de Porsche Cayman versus de Boxster ook het geval was.

Mazda MX-5 RF

Reageren is niet mogelijk.