Prijzen vernieuwde Kia Carens bekend

0

De prijzen van de vernieuwde Kia Carens zijn bekend. De Koreaanse MPV met 5 of 7 zitplaatsen is voorzien van een uitgebreidere veiligheidsuitrusting, een ander infotainment systeem en een hoogwaardiger afgewerkt interieur, Bestellen kan per direct vanaf 24.995 euro.

Uiterlijke kenmerken van de modeljaar 2017 uitvoering van de Kia Carens zijn herziene bumpers, nieuwe mistlampen, andere achterlichten en een opgefriste ‘tiger-nose’ grille; het familiewapen van alle nieuwe Kia modellen. De nieuwe carrosseriekleur Mysterious Blue en hertekende 17-inch velgen maken de wijzigingen aan de buitenkant compleet. De Carens is eveneens leverbaar in de exterieurkleuren Clear White, Bright Silver, Titanium Silver, Cherry Black, Galaxy Brown en Celestial Silver.

Kia Carens

Het interieur is zoals gezegd opgewaardeerd dankzij hoogwaardigere materialen en bekledingsstoffen. Zelfs leder met diamantpatroon behoort voortaan tot de mogelijkheden. In het interieur komen diverse metallic en hoogglans zwarte accenten terug en voor het dashboard levert Kia inlegdelen in carbondesign.

De vernieuwde Kia Carens heeft een 7,0-inch touch screen HMI (human-machine interface) met geïntegreerde navigatie, Kia Connected Services powered by TomTom en een parkeercamera achter. De nieuwe HMI ondersteunt eveneens Apple CarPlayTM en Android AutoTM voor naadloze koppeling van smartphones. Het systeem is geschikt voor de Apple iPhone 5 of een recenter model en later ook voor Android devices met besturingssysteem 5.0 (Lollipop) of hoger.

Kia heeft voor de 1.7 CRDi dieselmotor met 115 pk en 260 Nm een Eco Pack ontwikkeld met Stop & Start systeem, Michelin banden met lage rolweerstand en aangepaste transmissieverhoudingen. De dieselmotor met Eco Pack heeft in combinatie met een handgeschakelde 6-bak een CO2-emissie van 109 gram/km. De Kia Carens is ook leverbaar met een 1.6 GDi benzinemotor van 135 pk of een 2.0 GDi unit van 166 pk. Bij de laatste krachtbron is een automaat tegen meerprijs leverbaar of standaard (afhankelijk van het uitrustingniveau).

Voor de in de inleiding genoemde 24.995 euro levert Kia de Carens als ComfortLine. Deze uitvoering beschikt over 5 zitplaatsen, airconditioning en cruise controle met snelheidsbegrenzer. Ook standaard zijn 6 airbags, elektrisch verstelbare plus verwarmbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met klapsleutel, projectiekoplampen met LED dagverlichting, een geïntegreerde radio/CD/MP3-speler, Bluetooth connectiviteit, stuurwielbediening voor de geluidsinstallatie en bluetooth, elektrisch bedienbare ramen voor & achter, auto-up & down functie voor het bestuurdersraam inclusief safety functie, lederen bekleding voor het stuurwiel en de pookknop, 16-inch stalen velgen met sierdeksels, een reservewiel en bochtverlichting.

Een trede hoger staat de Kia Carens DynamicLine die vanaf 27.495 euro leverbaar is. Naast 7 zitplaatsen bestaat zijn meeruitrusting uit dakrails, mistlampen, Auto Light Control, een 7-inch beeldscherm voor het Full map navigatiesysteem (incl. achteruitrijdcamera en Apple Carplay; Android Auto komt later beschikbaar), spraakbesturing via Apple Carplay en Android Auto, automatische airconditioning met 2 klimaatzones inclusief ontwasemen functie, een regensensor, een bagagenet & uitneembare LED bagagelamp, en een kinderspiegel.

Het topmodel, de Kia Carens ExecutiveLine, is er vanaf 29.995 euro. Die is nog completer dankzij verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel en lederen bekleding inclusief een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel (10-voudig) met lendensteun verstelling en zitvlakverlenging. Tevens kan de koper van deze uitvoering rekenen op chromen raamomlijsting, deurgrepen plus sierlijst achterklep, bodem beschermplaten voor & achter in zilverkleur, in hoogglans zwart afgewerkte mistlampen vóór, dashboardafwerking in hoogglans carbonlook, stuurwiel plus middenconsole afwerking in hoogglans, lederen inleg deurpanelen incl. hoogglans carbonlook afwerking, privacy glas, LED achterlichten, elektrisch inklapbare buitenspiegels met knipperlichten, trottoirverlichting, een elektrisch bedienbare handrem, een automatisch dimmende binnenspiegel, voetverlichting vóór, Safety functie voor alle elektrisch bedienbare ramen, ruitenwisser ontdooier en zonwering in de achterportieren. Een panorama schuif/kanteldak is optioneel leverbaar op de ExecutiveLine voor 895 euro.

Kia Carens

Bovengenoemde prijzen hebben betrekking op de 1.6 GDi benzineversie met 135 pk. Vanaf de DynamicLine is er een upgrade naar de 166 pk sterke 2.0 GDi mogelijk. De prijzen beginnen dan bij 30.995. Met automaat wordt het tarief 36.395 euro. Wilt u óók de ExecutiveLine aankleding, dan heeft de Kia dealer graag dat u 38.895 euro bij hem pint. De 115 pk sterke Carens 1.7 CRDi Business DynamicLine is de enige dieselversie. Die kost 25.995 euro.

De verkoop van de vernieuwde Kia Carens start per direct. Kopers profiteren als vanouds standaard van 7 jaar garantie (of 150.000 kilometer). Ter introductie levert Kia ook een First Edition van de Carens. Dit model is op de 1.6 GDi DynamicLine gebaseerd. Voor 300 euro extra krijgt de koper 17-inch lichtmetalen velgen en parkeersensoren achter. Volgens de importeur betekent dit een productvoordeel van 500 euro.

Reageren is niet mogelijk.