Uniti komt met elektrische stadsauto

0

De Zweedse start-up Uniti heeft grootste plannen. Het bedrijf hoopt binnen afzienbare tijd een elektrische stadsauto met vleugeldeuren te lanceren. Om geld in te zamelen is het bedrijf een crowdfunding project gestart via FundByMe. En met succes!

Het doel was om 500.000 euro binnen te halen, maar de teller staat met nog 38 doneerdagen te gaan inmiddels op meer dan 660.000 euro. Dat geld is afkomstig van meer dan 350 mensen. Gulle gevers dus, want omgerekend komt dit neer op een kleine 2 ruggen per persoon. Financieel gezien gaat het voertuig er dus komen.

Uniti zou bovendien al meer dan 140 bestellingen hebben kunnen noteren. Zelfs de Zweedse regering ziet de elektrische auto met drie wielen wel zitten en pompt 100.000 Zweedse kronen in het project, alhoewel dit bedrag (omgerekend dik 10.000 euro) vooral van symbolische waarde is.

Met het vergaarde geld hoopt Uniti spoedig aan de slag te kunnen gaan met de verdere ontwikkeling van de lichtgewicht driewieler met vleugeldeuren. Het is niet bekend wat dit grappige wagentje moet gaan kosten, maar de ontwerpers zegt te mikken op de hogere inkomens.

Reageren is niet mogelijk.