Carteam speelt in op autodeel trend

0

Carteam, een landelijke formule van onafhankelijke universele garagebedrijven, stelt via deelauto concept Stapp.in 20 deelauto’s voor particulieren beschikbaar. Stapp.in is in 2014 opgezet door het in Barneveld gevestigde bedrijf Brandsen.

In eerste instantie doet de helft van de Carteam leden mee, met ieder 2 auto’s. De bedoeling is om in een later stadium ook de andere vestigingen (in het totaal heeft Carteam 18 leden) op het concept aan te sluiten, zegt Reinald Bronkhorst, woordvoerder van Stapp.in. Met de samenwerking zegt Carteam in te spelen op veranderende mobiliteitsbehoeften.

Klanten van Carteam vestigingen kunnen vanaf 1 januari 2017 een auto huren voor 12,50 euro servicekosten per maand en betalen daarbovenop 7 euro per uur voor het gebruik. De auto’s zijn 24/7 beschikbaar via een app. Hiermee kan de auto worden gereserveerd en de app is ook de sleutel. “Alle auto’s zijn uitgerust met een slimme box van Stapp.in, waarmee de gegevens van de bestuurders worden bijgehouden en aan Carteam worden doorgegeven voor de administratie”, zegt Bronkhorst. Ook de rijgedraggegevens van de bestuurder worden daarmee gemeten.

Martin Bedorf, directeur van Carteam, zegt dat groei een drijfveer is voor de samenwerking. “We zijn een jong bedrijf dat vorig jaar is gestart. Onze vestigingen zijn voornamelijk gevestigd in Noord-Holland en Zuid-Holland, met een vestiging in Utrecht en een in Groningen. Met de samenwerking met Stapp.in willen we een betere concurrentiepositie krijgen”. Carteam garagebedrijven kunnen dankzij de overeenkomst inspelen op de trend ‘van bezit naar gebruik’ zonder hiervoor grootschalige innovaties te hoeven ontwikkelen. Bovendien past het autodeel concept binnen de doelstelling om klanten de meest optimale service te bieden.

Reageren is niet mogelijk.