LeEco zit op zwart zaad

0

Het Chinese LeEco is een illusie armer. De start-up had tot voor kort grootste plannen om de wereld te verbeteren met een Tesla Model S kloon, maar nu moet toegeven dat het toch niet zo simpel is.

Begin dit jaar kondigde het Chinese LeEco met veel tamtam de LeSee aan: een elektrische auto die de wereld op zijn kop zou gaan zetten en jaarlijks 400.000 keer van de band zou gaan rollen. LeEco liet weten dat er liefst 1,6 miljard euro geïnvesteerd zou gaan worden in het project.

Helaas heeft het moederbedrijf roet in het eten gegooid. LeEco is namelijk onderdeel van een gigantisch technologiebedrijf dat zich bezighoud met elektronica en streaming diensten. En dat bedrijf zit nu in geldproblemen.

De topman van het moederbedrijf, Jia Yueting, laat weten zijn salaris terug te schroeven naar 1 Yuan, in eurotaal zo’n 10 cent. Als oorzaak voor de geldproblemen noemt hij een te snelle en onbezonnen diversificatie. Yueting belooft het in het vervolg rustiger aan te zullen doen.

Of de salarisreductie van de topman voldoende is om de LeSee alsnog de wereld te laten veroveren, is twijfelachtig. De financiële problemen bij LeEco kunnen ook gevolgen hebben voor Aston Martin. Met dit Brits bedrijf wordt namelijk een elektrische versie van de Rapide ontwikkeld.

Reageren is niet mogelijk.