Mercedes maakt S klasse Cabrio exclusiever

0

Mercedes breidt haar Maybach gamma uit met een luxueuze cabriolet. Het model wordt voorgesteld op de komende week woensdag van start gaande autotentoonstelling van Los Angeles. Zijn naam is voluit: Mercedes-Maybach S 650 Cabrio.

sklassecabrio650a2
Mercedes houdt het vooralsnog bij een serie plaagfoto’s. Als basismateriaal voor de Maybach S 650 Cabrio uitvoering hebben de Duitsers de gewone open S klasse gebruikt. Maar omdat die niet als ‘600’ leverbaar is, is het nieuwe model op de ’65 AMG’ versie gebaseerd.

sklassecabrio650a3

Vermoedelijk ligt het accent bij de nieuwe Mercedes-Maybach S 650 Cabrio in vergelijking met zijn donorauto iets minder op sportiviteit en meer op comfort (en extra luxe). In de ’65 AMG’ is de dubbel geblazen 6,0 liter V12 goed voor 630 pk. De Maybach versie biedt vermoedelijk minder vermogen, maar hij neemt wel afstand van de 4-deurs S 600 (531 pk).

sklassecabrio650a4

De plaagfoto van de middenconsole verraadt dat de oplage van de Mercedes-Maybach S 650 Cabrio begrensd zal worden op 300 exemplaren. De doelgroep bestaat uit gefortuneerde autoconsumenten die de S 500 Cabrio te minnetjes vinden en de S 63/65 AMG te schreeuwerige.

sklassecabrio650a5

Gelet op de beperkte oplage ligt het niet voor de hand dat Mercedes de motorinhoud zal vergrootten van 6,0 tot 6,5 liter; al zou de typeaanduiding ‘650’ dit wel kunnen vermoeden. Waarschijnlijk komt het hogere getal tot uiting in extra vermogen ten opzichte van de S 600 zoals in de derde alinea reeds wordt gesuggereerd.

Reageren is niet mogelijk.