Opel opent grootste politiefabriek

0

Dat Vauxhall, het Britse zustermerk van Opel, goede vriendjes is met de lokale sterke arm der wet is geen geheim. In Bedfordshire heeft de General Motors dochter nu de grootste hulpdienstauto fabriek van heel Europa geopend. Jaarlijkse kunnen daar 2.500 wagens voor surveillancediensten gereed worden gemaakt.

Vauxhall ziet niet onterecht een grote afzetmarkt in eigen land voor dergelijke auto’s. De Astra kan namelijk als ‘nationaal Brits’ worden beschouwd. Iets wat van zijn eeuwige rivaal Ford Focus niet gezegd kan worden: die loopt in Duitsland van de band.

vauxhallpolitiea2

De specialiteit van de nieuwe fabriek is het testen en produceren van auto’s voor de politie. Als de dienstjaren er op zitten, zullen ze worden teruggekocht. Per jaar zal de fabriek in Luton, Bedfordshire zo’n 2.500 auto’s kunnen vervaardigen. Naast de hier getoonde Astra, zullen ook de Opel/Vauxhall modellen Corsa, Insignia, Mokka, Combo, Movano en Vivaro daar uitgerust worden met strepen, zwaailichten en een aangepast interieur.

Vauxhall is er trouwens trots op dat 90 procent van de ombouwmaterialen van eigen (Britse) bodem komen. Wellicht zien wij in Nederland in de toekomst weer vaker een Opel als politieauto op de weg, nu gebleken is dat de Volkswagen importeur gefraudeerd heeft bij het binnenhalen van eerdere orders.

Reageren is niet mogelijk.