Prijsvergelijking Opel Zafira 1.6 CDTI

0

Opel heeft het dieselgamma van de Zafira uitgebreid met de 136 pk sterke 1.6 CDTI. Aanvankelijk was de vernieuwde MPV in oliegestookte uitvoering alleen verkrijgbaar met een 2,0 liter motor. Met als gevolg dat er pas voor 35.495 euro kon worden ingestapt. Nu wordt het basistarief voor dieselrijders verlaagd naar 34.045 euro.

Naast 136 pk is de 1.6 CDTI motor goed voor 320 Nm. Daarmee is hij 34 pk en 80 Nm zwakker dan de 2,0 liter dieselversie. De sprinttijd naar 100 km/u wordt hierdoor verlengd van 9,8 seconden naar 11,2 seconden. Daar staat een 0,8 liter lager verbruik tegenover (4,1 in plaats van 4,9 liter per 100 km/u). Qua milieubelasting scheelt dat 20 gram CO2/km (109 gram versus 129 gram). De topsnelheid ligt 15 km/u lager, namelijk op 193 km/u.

Opel levert de Zafira 1.6 CDTI in uitvoeringen. Voor particuliere kopers is er de Edition en de Innovation. De eerste kost 34.045 euro en biedt een 12V aansluiting vóór en in de bagageruimte, zwarte dakrails, 2 inklapbare stoelen op de derde zit rij, 3 individuele stoelen op de tweede zit rij, IntelliLink Bluetooth telefoonverbinding (incl. audio streaming), een 3-spaaks met leder bekleed stuurwiel (incl. stuurwielbediening), een Radio 4.0 IntelliLink (met Apple CarPlay), handbediende airconditioning, 4 luidsprekers, 7-inch touch screen, een USB aansluiting, leeslampjes voor & achter, cruise controle inclusief snelheidsbegrenzer, 17-inch stalen velgen met 5 spaken en daar omheen 225/50 R17 banden, elektrisch bedienbare plus verwarmbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen voor & achter, een banden reparatieset, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een armsteun tussen de voorstoelen (incl. opbergruimte), een boordcomputer, hoogte & diepte verstelling voor het stuurwiel, een installatievoorziening voor een kinderzitje op de 2 buitenste zitplaatsen achter, getinte ramen en 8 airbags.

Opel Renault Volkswagen
Zafira Grand Scénic 7P Touran
1.6 CDTI Innovation dCi 130 Intens 1.6 TDI Highline
37.295 euro 37.490 euro 37.629 euro

De 37.295 euro kostende Innovation uitvoering voegt hier automatische airconditioning aan toe, evenals een digitale radio (DAB/DAB+/DMB), Lilop bekleding, Opel OnStar (internet & serviceassistent), chromen ringen op het instrumentenpaneel, een opberglade onder de passagiersstoel, 17-inch lichtmetalen velgen met 10 spaken, sfeerverlichting in de voorportieren, een warmtewerende voorruit, LED Adaptive Forward Lighting (AFL), Automatic Light Control (ALC), afwerking van de buitenspiegel met hoogglans zwarte accenten, een automatisch dimmende binnenspiegel, chromen sierstrips onder de zijramen, parkeersensoren voor & achter, donker getinte achterste zijruiten plus achterruit, een regensensor, LED achterlichten, mistlampen, zilverkleurige in plaats van zwarte dakrails en Opel Eye Assistentiesystemen (Traffic Sign Detection, Following distance indicator, Lane Departure Warning).

Voor de zakelijke markt biedt Opel de Zafira 1.6 CDTI als Business (33.845 euro) en als Business+ aan (36.695 euro). Dat zijn eigenlijk verkapte kortinguitvoering van bovengenoemde modellen.

Reageren is niet mogelijk.