Ram bezet Nürburgring

0

Afgelopen zaterdag was het verzamelen geblazen voor 1.152 eigenaren van een Dodge Ram. Daarmee vestigden de pick-up liefhebbers op initiatief van AutoGlobalTrade AG een nieuw record.

rama2

De Dodge Ram is al sinds 1981 in productie. Lange tijd werd deze pick-up overschaduwd door de Ford F-150, maar de laatste (vierde) generatie heeft sterk aan populariteit gewonnen. Dat komt omdat de Ram bij wijze van spreken meer borsthaar heeft dan het model met een blauw ovaal.

rama3

Die laatste generatie was dan ook het sterkst vertegenwoordigd op het evenement. De locatie was een opvallende keuze, want een houthakkershut valt daar in geen velden of wegen te bekennen. Maar goed, 1.152 Ram rijders die met lage snelheid over de Groene Hel kruipen, dat is weer eens wat anders (het rondje nam meer dan 30 minuten in beslag).

rama4

Dat aantal van 1.152 pick-ups is goed voor een vermelding in het Guiness book of World Records. Het vorige record (638 Rammen) stamde uit juli 2015 en werd toen gevestigd in Mexico. Op de Nordschleife werd dat dus verpulverd. Onder de deelnemers bevonden zich niet alleen honderden Duitsers, maar ook Ram bezitters uit Nederland, België, Zwitserland en Oostenrijk.

Reageren is niet mogelijk.