Workhorse komt met elektrische pick-up

0

De elektrische auto rukt steeds verder op. Ook het pick-up segment is niet meer ‘veilig’, getuige deze Workhorse W-15.

De W-15 is de eerste pick-up truck met elektromotoren en is ontwikkeld door de Amerikaanse Workhorse Group (dat onder meer elektrische aandrijfsystemen maakt voor tal van bestaande voertuigen). Het model, dat het zonder traditionele grille doet en achterlichten in Ford stijl heeft, moet in 2018 op de markt komen.

workhorsea2

De pick-up wordt aangedreven door 2 elektromotoren (één op de vooras en één op de achteras) en heeft een lithium/ion accuset dat wordt bijgeladen door een benzinegenerator. Na 129 kilometer zijn de batterijen van de W-15 leeg, maar dankzij de verbrandingsmotor wordt de actieradius vergroot tot 499 kilometer.

Workhorse beweert dat de W-15 één van de veiligste pick-ups ooit gaat worden. Het model heeft namelijk een kreukelzone van liefst 76 centimeter en is uitgerust met diverse semi-autonome functies. Er zijn 5 zitplaatsen in de op een roestvrijstalen frame geplaatste cabine.workhorsea3

Omdat het accupakket onder de vloer is geplaatst, is er onder de ‘motorkap’ een bagageruimte. Deze zogeheten ‘frunk’ is volgens Workhorse een belangrijk voordeel ten opzichte van traditionele pick-ups, die het over het algemeen zonder een afgesloten bagageruimte moeten doen.

Ondanks dat de pick-up is opgebouwd uit lichtgewicht composietmaterialen, weegt het gevaarte 3.260 kilo. Volgens Workhorse is er al veel interesse in de 5,94 meter lange en 2,03 meter brede W-15. Onder meer de Amerikaanse stad Orlando zou belangstelling hebben in een vloot elektrische pick-ups. Workhorse moet evenwel haast maken, want ook Tesla wil een dergelijk model op de markt brengen.

workhorsea4

Reageren is niet mogelijk.